Fyrverkeri lyste opp Berlin ved inngangen til det nye året, men det ble også skutt mot nødetatene flere ganger i løpet av nyttårsnatten.
Fyrverkeri lyste opp Berlin ved inngangen til det nye året, men det ble også skutt mot nødetatene flere ganger i løpet av nyttårsnatten.

Berlins brannmenn ber om dashbordkameraer etter fyrverkeriangrep

Nyttårsaften ble en tøff start på det nye året for ulike tyske nødetater. Etter at brannmannskaper i Berlin ble angrepet med fyrverkeri flere ganger i nyttårshelgen, vil fagforeningen ha dashbordkamera i brannbilene.

Publisert

Det er umulig å forestille seg det nødetatene ble utsatt for denne nyttårsaftenen.

Nyttårsaften ble minst 33 brann- og politifolk skadd i Berlin, og minst en redningsarbeider havnet på sykehus. I tillegg til fyrverkeri, ble ølkasser, brannslukkingsapparater og andre gjenstander kastet mot utrykningskjøretøyer. Noen av kjøretøyene ble også plyndret.

– Det er umulig å forestille seg det nødetatene ble utsatt for denne nyttårsaftenen, sier fagforeningsrepresentant Lars Wieg.

Kameraer montert i bilene vil gjøre det lettere å dokumentere angrep på brannmannskaper, sier fagforeningen i den tyske hovedstadsregionen. De viser også til at det gjøres forsøk med kroppsmonterte kameraer for å dokumentere anspente situasjoner.

Politiets fagforening sier på sin side at folks fyrverkeribruk viser at det er behov for et omfattende forbud.

Kilde: NTB

Powered by Labrador CMS