Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Alvorlig ambulanseulykke i Holmestrand

E18 var stengt i mange timer etter en ulykke med en ambulanse på E18 onsdag formiddag. En ambulansearbeider ble alvorlig skadd da bilen havnet på taket. Statens vegvesen, Arbeidstilsynet og Ulykkeskommisjonen for ambulanser har startet rutinemessige undersøkelser av ulykken.

Publisert Sist oppdatert

Ulykken skjedde onsdag formiddag i nærheten av Holmestrand. Ambulansen fikk sleng på det glatte føret og havnet på taket i midtrabatten på E18 ved Hellandkrysset. Først ved 17-tiden meldte Vegtrafikksentralen sør at veien var åpnet igjen mellom Hellandkrysset og Islandkrysset.

Det var fire personer i sykebilen, tre ambulansearbeidere og en pasient. Pasienten ble kjørt videre til Oslo med en annen ambulanse etter ulykken. En ambulansearbeider ble brakt til Ullevål sykehus med redningshelikopter, og de to andre ambulansearbeiderne ble kjørt til akuttmottaket i Vestfold, ifølge politiet.

– Da vi kom til stedet, frigjorde brannmannskapene en person som satt skadd og fastklemt i bilen. Vi har bistått og sikret på skadestedet. Redningshelikopteret har akkurat tatt av fra stedet, sa underbrannmester Thomas Klavenæs til NTB.

Sykehuset i Vestfold sier i en pressemelding at de prioriterer å ta vare på og følge opp de ansatte.

– Denne alvorlige ulykken påvirker oss alle på sykehuset, både de direkte involverte, kolleger som rykket ut til skadestedet, og andre ansatte i ambulansetjenesten og samarbeidende avdelinger og etater, sier klinikksjef Erik Nordberg ved prehospital klinikk.

Han ber om forståelse for at han ikke kan opplyse om tilstanden til de ansatte som ble skadd.

Ifølge operasjonsleder Marianne Mørch i Sørøst politidistrikt var de andre i bilen trolig ikke alvorlig skadd.

Ulykken er rutinemessig meldt til Statens vegvesen, Arbeidstilsynet og Ulykkeskommisjonen for ambulanser som følge med sine undersøkelser.

Kilde: NTB

Powered by Labrador CMS