Nødnett i Kristiansund. RS 'Erik Bye'.
Nødnett i Kristiansund. RS "Erik Bye".

Nødnett – nå og i fremtiden!

Nødnettdagene blir arrangert av Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, og du kan melde deg på allerede nå. Årets Nødnettdager har fokus på hendelser fra virkeligheten og Nødnetts rolle slik det fungerer i dag, og hvordan det blir i fremtiden. Arrangementet vil foregå 1.- 2. desember i år.

Publisert

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap inviterer til Nødnettdagene 2021 på Thon Congress Gardermoen 1. - 2. desember. Påmeldingen er nå åpnet.

Fokuset på arrangementet vil være hendelser fra virkeligheten samt hvilken rolle Nødnettet har nå, og hvordan det blir i fremtiden. Du kan blant annet få god innsikt i hvordan Nødnett samvirker hver dag, og samhandlingen i situasjoner der det virkelig gjelder.

Nødnettdagene har som mål å være årets viktigste møteplass for erfaring-, idé- og informasjonsutveksling om nødkommunikasjon. DSB skriver på sine hjemmesider at dette skal være en samling av samarbeidspartnere, utstillere, brukere og andre Nødnett-interesserte.

Litt om programmet

Det vil være et variert program med programposter både for de som bruker Nødnett daglig og de som ikke kjenner Nødnett så godt.

På dag én er fokuset på hendelser fra virkeligheten, som jordskredet i Gjerdrum, Viking Sky og Jølster. Hvordan redningstjenesten opplevde disse hendelsene, og hvilken betydning nød- og beredskapskommunikasjon hadde i håndteringen, er temaet. Det blir også historiefortelling fra de som var tilstede ved de ulike ulykkene.

Fremtidens teknologi, digitalisering, brukerbehov og nødkommunikasjon i mobilnettene er også på agendaen denne dagen.

Dag to blir det en større fordypning der man kan velge ulike øvelser og temaer som er tilpasset hver enkelts interessefelt eller rolle.

Her kan du lese mer om programmet:

https://www.nodnett.no/nodnettdagene-2021/program-nodnettdagene-2021/

Samling for lokale instruktører

DSB inviterer også til en halvdagssamling i forkant av Nødnettdagene. Dette vil foregå 30. november, og er for de som skal være med på Nødnettdagene og de som er lokale instruktører. Samlingen er gratis, men overnatting og reise dekkes av den enkelte deltager.

Tema for samlingen er oppfriskning og opplæring tilpasset lokale instruktører, oppdatert kursmateriell, hvordan e-læring og undervisning skal fungere sammen, samt innspill fra instruktører. Påmelding gjøres samtidig med påmelding til Nødnettdagene.

Begrenset antall plasser

DSB informerer om at det er begrenset antall plasser, og at det derfor lønner seg å være tidlig ute med å melde seg på. Det presiseres at påmeldingen ikke er bindende, og du kan derfor melde deg av igjen, uten kostnader, frem til 15. september 2021.

Finn mer informasjon om priser og påmelding her: påmeldingssiden

Ved spørsmål om Nødnettdagene eller samling for lokale instruktører, kan DSB kontaktes på: nodnettdagene@dsb.no.

Smittevern

DSB opplyser om at de tar smittevern på alvor og at alle som deltar skal føle seg trygge, og de arrangerer med forbehold om at gjeldende anbefalinger fra FHI tillater det.

Powered by Labrador CMS