App som beskytter helse, miljø og sikkerhet på bygge- og anleggsplasser

Det finnes en app-løsning som i det daglige fungerer som en sentral for alle sikkerhetssystemene på en bygge- og anleggsplass. Om det skulle oppstå en hendelse som et branntilløp, gass- eller vannlekkasje, så kan man iverksette handling fra appen. Den heter REACT, og er helt ny på markedet.

Publisert

Det er Norgem som tilbyr REACT. Dette er en app hvor man kan knytte sammen en mengde viktige funksjoner når det gjelder helse, miljø og sikkerhet på en bygge- eller anleggsplass. Man kan for eksempel sjekke brannalarmanlegget, laste opp plantegninger, legge inn rømningsveier, få beskjeder om brannalarmer, gasslekkasjer eller at det er vannlekkasjer. Man kan også opprette en oversikt over viktige kontakter som skal ha beskjed når ting skjer.

I tillegg til at man kan iverksette en rekke aksjoner med appen, tar den også vare på historikken i hendelser som oppstår. Dette gjelder både i daglig drift og i forbindelse med ekstraordinære hendelser som skjer.

- Dette er en veldig viktig funksjon i forhold til evaluering av uhell og ulykker. I mange andre løsninger kan man kun se at det har oppstått en alarm. I REACT så får man også logget hva som skjedde, hvem eller hva som har blitt aktivert, hvem som har respondert og utført nødvendig handling etter at alarmen ble aktivert, sier Raymond Halvorsen som er daglig leder i Norgem.

Det er Ramtech i Storbritannia som har utviklet appen, og den ble lansert over hele verden for en uke siden.

- Den er designet spesielt med tanke på de ønsker og behov som bygge- og anleggsbransjen har. Så vidt jeg vet, så er det ingen løsninger som omfatter så mye som REACT, sier Halvorsen.

IoT

REACT er en skybasert plattform. Den kan tilpasses hver enkelt bygge- og anleggsplass ut fra de ønsker og behov som hvert prosjekt har.

- REACT er også språkuavhengig. Om man er polsk, så vil appen kommunisere på polsk, sier Raymond Halvorsen.

I det daglige fungerer løsningen som en døgnkontinuerlig overvåkingssentral for blant annet brannalarmanlegget, innbruddsalarmen, gassdetektorer eller slokkeanlegg. Om noe skulle skje på bygge- og anleggsplassen, så blir mobiltelefonen en fullgod sikkerhetssentral hvor man både koordinerer innsats og alarmerer adekvat personell.

- Systemet kan også kobles til tredjeparter som skal ha varsel om for eksempel at alarmer blir aktivert hvis man ønsker det. Dette kan være sikkerhetsselskaper, vaktpersonell eller lokalt brannvesen

Systemet er fremtidssikret med mulighet for utvidelse av andre tredjeparts programmer eller behov som for eksempel inngangskontroll og HMS-sjekklister.

- I og med at løsningen vil bli skreddersydd til hvert enkelt prosjekt, så passer den godt både på store og små bygge- og anleggsplasser, sier Raymond Halvorsen.

Powered by Labrador CMS