Her står restene etter boligblokken i Arna som ble totalskadd i brannen natt til 7. august 2021. Foto:
Her står restene etter boligblokken i Arna som ble totalskadd i brannen natt til 7. august 2021. Foto:

Politiet avslutter etterforskningen etter Lone-brannen i Bergen

Politiet setter et punktum for brannen som oppsto i boligblokken på Lone i Bergen. Politiet vil ikke etterforske brannen i den kommunale boligblokken i Arna videre, med mindre fagmyndigheter vil anmelde saken.

Publisert

Natt til 7. august 2021 brøt det ut brann i boligblokken i Arna. Det utviklet seg til en svært kraftig brann, og hele bygget ble raskt overtent.

Den kraftige brannen i det 4-etasjers bygget var allerede overtent da brannvesenet kom til stedet. NRK avslørte tidligere at bygget der det i åtte år bodde sosialklienter og rusavhengige, aldri var formelt ferdigstilt.

Alle personene som bodde i blokken mestret å evakuere på egenhånd, og ingen ble skadd i brannen.

Rapport fra FRIC

I forrige uke kom en rapport om brannen (https://fric.no/publikasjoner). I rapporten fra FRIC står dette om årsaken til brannen:

"Vi har ingen opplysninger om hva som var årsaken til brannen. Det er, så vidt vi kjenner til, ikke funnet spor etter brennbar væske eller andre tegn på ildspåsettelse. Det var ikke lynnedslag denne natten, det er ikke informasjon om lagring av materiale som kunne ha selvantent, og det var ikke oss bekjent faste elektriske installasjoner på balkongene der elektrisk feil kunne ha startet brannen."

Rapporten gir ikke politiet grunnlag for å etterforske noen av aktørene som var involvert i plan- og byggeprosessen, sier politiadvokat og påtaleansvarlig Are Nygård Bergh til Bergens Tidende.

Startet trolig på balkongen

Politiet sender nå rapporten til relevante fagmyndigheter, deriblant Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap.

– Rapporten er ganske teknisk, og fagmyndigheter kan kanskje lese andre ting ut av den enn politiet. Da kan de selvfølgelig anmelde hvis de skulle mene at noe straffbart kan ha skjedd i plan- eller byggeprosessen med blokken, sier Bergh.

Ett av spørsmålene har vært hvorfor brannen utviklet seg så raskt.

Brannen startet trolig på en balkong, og i rapporten får utformingen av balkongene samt materialbruk skylden for det raske brannutviklingen.

Kilde: NTB, NRK, Brennaktuelt

Powered by Labrador CMS