BFO vil satse hardere i 2022

BFO ønsker mer forutsigbarhet for organisasjonens arrangementer, og inviterte deltagerne på tirsdagens medlemsmøte til å komme med innspill og egne ideer. Organisasjonen har etter årets styremøte, gjort flere grep for å bli en endra bedre møteplass for bransjen.

Publisert

Brannfaglig fellesorganisasjon (BFO) hadde denne uken medlemsmøte der organisasjonens planer og aktiviteter for 2022 ble lagt frem.

Styreleder i Brannfaglig Fellesorganisasjon, Hugo Haug, var møteleder og fortalte om planer for møter, kurs og konferanser i 2022. Styret ønsket velkommen både forslag, innspill og synspunkter fra medlemmene om aktiviteter for det kommende året, og det manglet ikke på engasjement.

BFO medlemsfordeler 2022:

  • Kurs og konferanser til rabatterte medlemspriser.
  • Fra 25 % rabatt til 35 % rabatt avhengig av antall påmeldte fra samme bedrift.
  • Studentpris for deltagelse på digital kurs/konferanser: kr. 250.
  • Studentpris for deltagelse på fysiske kurs/konferanser: kr. 250 + dagpakkeprisen.
  • Min Side-funksjon som gir deg mulighet til å administrere medlemskap og hente informasjon.
  • Rådgivning av bransjefaglig karakter.
  • BFO-stipend (jfr. Vedtekter, §13 Hederspriser og stipend).
  • Medlemslogo – medlemmer oppfordres til å bruke foreningens logo for å profilere sin tilhørighet til bransjeorganisasjonen.

- Vi ønsker å planlegge både hvordan 2022 skal se ut, men også framover de kommende årene. BFO ønsker å ha en viss syklus på møter og arrangementer, og mer forutsigbarhet for våre medlemmer, forklarte Haug.

- BFO sparker i gang kursplaner allerede 3. februar, da med vår guru Arnstein Fedøy, sier Haug. Han anbefaler medlemmer og andre til å signere opp på Fedøy sitt temakurs: "Hvordan oppfylle forskriftskrav for prosjektering av slokkeanlegg?" Temakurset vil foregå digitalt på Zoom fra klokken 09.00 til 11.00 den aktuelle dagen. Arnstein Fedøy har lang erfaring innen slokkebransjen, som både daglig- og faglig leder og er utdannet branningeniør fra HSH/HVL med en master med fordypning i slokkeanlegg. Han er styreleder i BFO samt daglig leder i Igneus.

Haug nevner også fagseminaret "Sammen om bærekraft" som går av stabelen 1. mars. Dette er en felleskonferanse med Quality Norway som går over to dager. Brann er en klimautfordring og utslipp fra branner, f.eks. etter større skogbranner, øker luftforurensning. Seminaret setter fokus på tiltak og erfaringer som gjør bransjen rustet for en bærekraftig fremtid. Det er planlagt avholdt på Oslo Konferansesenter, om pandemien tillater det. Skulle det vise seg umulig å gjennomføre konferansen fysisk, blir den gjennomført digitalt.

Starter med omreisende virksomhet

BFO har årsmøte 6. april 2022, og samme dag blir også Brannsikkerhetskonferansen avholdt. Begge blir digitale møter. BFO-dagene blir i september og går over to dager.

- Dette håper og tror vi kan være en av de store arrangementene gjennom året, sier Haug.

- Målet er å sy sammen et godt program hvert år. Derfor er det viktig at medlemmer gir input på hva dere synes er interessant for bredden skal være stor på innhold fra oss, sier han.

Han forteller videre at BFO ønsker å starte med omreisende virksomhet fremover.

- Ikke alle våre medlemmer har mulighet til å komme seg til sentrale Østlandet for å gå på kurs. Vi ønsker derfor å kjøre regionale kurs innenfor passiv brannsikring, rømningsanalyser, sprinkler med mer – både heldagskurs og todagers kurs, sier Haug.

Han påpeker også viktigheten av fysiske arrangementer, da det er viktig at folk får sett hverandre, for integrasjon og prat i lunsjen etc.

Regionale kurs kan også kjøres digitalt hvis dette er egnet.

- Alt avhenger selvsagt av pandemi og myndighetenes restriksjoner, fortsetter han. Men vi har store håp for fremtiden.

Haug nevner også at BFO har rundt 400 deltagere på e-læringskursene på passiv brannsikring årlig. - Dette er noe alle bør alle kunne, sier han. - Grunnkurset er en god input for alle og enhver.

Innspill fra publikum

En møtedeltager kom med et forslag for tiden fremover:

- Kan det være interesse for foredrag rundt det vi driver med i forbindelse med BFO dagene? Dette er blant annet brannforebyggende elkontroll/termografering, brannalarm kontroll og nødlys kontroll.

- Dette er høyaktuelt og vi er på jakt etter slik ekspertise, sier Haug, og presiserer at foredrag også blir honorert, så lenge det ikke er en kommersiell, men profesjonell agenda.

- Dette er kurs vi kan kjøre gang på gang, for dette er temaer som ikke dør. De som melder seg først til å bidra og vil være med langsiktig bør melde seg, sier Haug.

- Tips til kurs som alltid er veldig nyttig og populært er at kursholder våger seg utpå med en reell case knyttet til tema/kurs som er matnyttig for alle når man går hjem etter endt kurs og skal praktisere faget sitt, sier en annen deltager.

Haug er helt enig, og bruker selv mye praktiske eksempler når han holder kurs, og slenger på at Arnstein Fedøy kommer til å bruke mye av dette på sitt kurs i februar.

Til slutt forteller Haug noen ord om Brennaktuelt.no. Nettavisen kom på lufta i november 2019 og har nå passert to års levetid.

- Det er enkelt å bidra med stoff om man ønsker dette ift. tips, nyheter, innlegg, debatt eller annet. Aktuelle saker eller tips fra lesere.

Haug avslutter med å oppfordre bransjen til å annonsere og utlyse sine stillingsannonser i Brennaktuelt.no. – Det er nettopp her dere møter menigheten, sier han.

- Her drukner ikke stillingsannonsene slik de lett kan gjøre på finn.no. Vi har kunder som har kommet tilbake for å utlyse flere stillinger hos oss, og det tolker vi som et signal på at Brennaktuelt er en effektivt kanal for å nå målgruppen.

Det skader jo heller ikke at det i år er innført veldig gunstige rabatter for BFO sine medlemmer, og at annonsepriser og rabatter er svært konkurransedyktige.

Powered by Labrador CMS