Brannvesenet i Oslo er på stedet med store ressurser i forbindelse med en kraftig brann i en barnehage inne på området til Oslo universitetssykehus på Ullevål.
Brannvesenet i Oslo er på stedet med store ressurser i forbindelse med en kraftig brann i en barnehage inne på området til Oslo universitetssykehus på Ullevål.

Kraftig brann i barnehage i Oslo

En barnehage inne på området til Oslo universitetssykehus på Ullevål står i full fyr tirsdag morgen. Brannvesenet er til stede med store ressurser, men bygningen kan ikke reddes. Brannmannskapene har fått kontroll på den voldsomme brannen.

Publisert Sist oppdatert

– Brannen er inne på området til sykehuset og bygningen på rundt 600–700 kvadratmeter er i full fyr. Vi jobber med å hindre spredning og forbereder for evakuering hvis det blir aktuelt, sier vaktkommandør Tor Audunhus ved 110-sentralen i Oslo til NTB.

Det skal ikke være personer i bygget. Brannvesenet har nå 15 biler på området og fyller på med mannskaper.

– Vi kan ikke redde bygget og driver nå med defensiv innsats. Det har vært spredning av brannen til fasaden i et tilstående bygg, men vi har kontroll, sier vakthavende stabssjef Joakim Lystad. Han sier det ikke er fare for liv og helse.

Nødetatene fikk melding om brannen klokken 4.30 tirsdag morgen.

Brannvesenet jobbet iherdig

Underveis i slukningsarbeidet hadde brannvesenet over 15 biler på stedet. Mannskapene jobbet iherdig med å hindre spredning. Samtidig ble det forberedt evakuering dersom man skulle komme til at det ble aktuelt. Politiet oppfordret beboere i nærheten om å lukke vinduer på grunn av røykutviklingen.

Sju barnehager på området

Kanvas har sju barnehager inne på området ved Ullevål sykehus – de to barnehagene, Lønnebakken og Veslefrikk ble tatt av brannen. Totalt er det i overkant av 120 barn i de to barnehagene, skriver Avisa Oslo. Nå jobber Kanvas med å finne lokaler å drive barnehagen videre.

– I dag blir det stengt, men vi håper å finne alternative lokaler så fort som mulig, sier HMS-ansvarlig i Kanvas, Karin Bull, ti avisen.

Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap), sier til Dagbladet at bydelen jobber for å ivareta barn og voksne etter brannen.

– Det er dramatisk når folk opplever at barnas barnehage brenner ned over natta. Og det er ikke lenge siden vi hadde brann i en annen barnehage i byen. Bydelen samarbeider med driverne for å ivareta barn og voksne tilknyttet barnehagen, sier byrådslederen.

Kilde: NTB

Powered by Labrador CMS