Flere av elsparkesykkelbrannene i Bergen kan skyldes feil på batteri

Flere branner på elsparkesykler i Bergen har vært knyttet til kjøretøyets batteri. Batterileverandøren produserer batterier til elsparkesykler over hele verden, og har nå tilbakekalt flere tusen litiumbatterier i Bergen.

Publisert

Elsparkesykkel-aktøren Voi undersøkte batteriene på de elektriske sparkesyklene etter flere tilfeller av brann i batteriene.

– Problemet viste seg raskt å være at batteriene var fysisk skadd. Ble de våte, kunne de bli overopphetet og ta fyr, sier talsperson Øystein Sundelin i Voi til Bergens Tidende.

I desember brant det to ganger på kort tid i elsparkesykkelselskapet Ryde sine lokaler i Bergen sentrum. Og i februar ble 14 personer evakuert etter at en brann brøt ut i en butikk hvor Ryde oppbevarte sykler og batterier.

Brannvesenet i Bergen har tidligere uttalt at disse batteribrannene ofte er svært krevende, og kan sette naboene i fare. Brannene er for tiden under politiets etterforskning.

Feilproduserte batterier

Batteriene ble levert av Segway-Ninebot. Selskapet produserer batterier til elsparkesykler over hele verden og sier til avisen at de ikke kan svare på spørsmål knyttet til brannene fordi saken fortsatt er under utredning.

I Bergen hadde Voi rundt 1.300 feilproduserte batterier. Disse er ifølge Sundelin fjernet, men han vil ikke oppgi hvor mange slike batterier selskapet hat fått totalt.

En annen aktør i Bergen, Ryde, fikk mellom 1.500 og 2.000 feilproduserte batterier fra Segway-Ninebot. Daglig leder Tobias Balchen sier fredag at Ryde fortsatt jobber med å fjerne batteriene.

Kilde: NTB

Powered by Labrador CMS