Skogbrannhelikoptre satt i beredskap for livreddende innsats

I alt sju brannhelikoptre settes inn i beredskap til livreddende innsats i forbindelse med uværet Hans, som herjer med store deler av landet. Beredskapsmyndighetene følger situasjonen tett og gjør nødvendige tiltak for å kunne bistå med konsekvensene av ekstremværet.

Publisert

Dette skjer etter anmodning fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), opplyser Helitrans, som er operatør for brannhelikoptrene.

Den ordinære redningstjenestens helikopterkapasitet anses ikke tilstrekkelig til å møte ekstremværet, og derfor har DSB bedt om ekstra helikopterressurser som kan være i beredskap og som HRS kan sette i innsats om det skulle bli nødvendig.

DSB har bedt Helitrans om at det settes beredskap med sju helikoptre. Beredskapen skal vare ut dagen onsdag. Helikoptrene er stasjonert på Torp, Kjeller, Værnes, Stavanger, Sauda og Voss.

DSB viser til situasjonen med ekstremværet Hans, den eskalerende situasjonen med mulighet for samtidige massive jord- og kvikkleireskred mm. som kan true liv og helse.

Kilde: NTB, Helitrans

Powered by Labrador CMS