Vil stramme inn bruken av privat fyrverkeri

Onsdag skal bystyret vedta ny politivedtekt for Bergen. I innstillingen ber utvalget om at det vurderes en strengere praksis når det gjelder bruk av privat fyrverkeri i sentrale deler av Bergen, også på nyttårsaften. 

Publisert

Nyttårsaften 2023 opplevde nødetatene svært mange oppdrag og farlige hendelser i Bergen sentrum som følge av uvettig og ulovlig bruk av fyrverkeri. Allerede 19. januar gjennomførte byutviklingsbyråd Christine Kahrs et møte med politi, brannvesen og legevakttjenesten der samtlige etater tok til orde for en strengere regulering av bruken av fyrverkeri i Bergen sentrum.

Kart over forslag til forbudssone for fyrverkeri.
Kart over forslag til forbudssone for fyrverkeri.

I en pressemelding sier Byutviklingsbyråd Christine Kahrs følgende om innstillingen fra utvalg for finans, kultur og næring:

– Folk skal føle seg trygge i Bergen sentrum, også på nyttårsaften. Nødetatene har vært klare i sine anbefalinger om å ivareta brannsikkerhet og folks trygghet. Vi har også mottatt flere henvendelser fra folk som følte seg direkte utrygge nyttårsaften. 

- Det er på høy tid at det blir gjort noe med situasjonen. Det mener vi at vi gjør med dette innstrammings-forslaget, sier Kahrs. 

Allerede i bystyrets møte onsdag vil det bli fremmet et forslag som følger opp innstillingen. Forslaget vil gjøre det enda strengere å få lov å skyte opp eget fyrverkeri i Bergen sentrum. I nord er forbudssonen avgrenset ved Gamle Bergen, i sør ved Gamle Nygårdsbro, i vest ved Laksevågneset og i øst ved Svartediket, opplyser byrådet. Se kart.

Les dokumentene i bystyresaken

Powered by Labrador CMS