BFO sin veiledning for brannsikringsrådgivere er ferdig redigert

BFO har sammen med en rådgivningsgruppe utarbeidet en veiledning for rådgivere innenfor brannsikring. Etter en høringsrunde er veiledningen redigert og tilbakemeldinger er innarbeidet i den endelige versjonen. Veiledningen er etter en nøye gjennomgang, endelig tilgjengelig for alle der ute.

Publisert

Da det har manglet en veileder for samspill, forutsetninger og ytelser mellom fagområdene brannkonsept, slukkeinstallasjoner, brannalarmanlegg, ledesystem og passiv brannsikring, har styret i Brannfaglig Fellesorganisasjon (BFO) laget en veiledning spesielt rettet mot brannsikringsrådgivere. Videre finnes det heller ingen samlet vurderinger av krav og forutsetninger som ansvarlig rådgiver/ingeniør innenfor brannsikkerhet, må forholde seg til ut fra Plan- og bygningsloven, Teknisk forskrift, Byggesaksforskriften, med dertil veiledninger.

Første utgave av ”BFO sin veiledning for rådgivere innen brannsikring” var til i høring i styret 6. november 2021. Etter en ny høringsrunde er en rekke innspill og tilbakemeldinger innarbeidet i denne endelige versjonen. Den ferske veiledningen er nå tilgjengelig for alle: www.bfobrann.no.

Veiledningen er utarbeidet av BFO sin rådgivningsgruppe, som består av:

· Arnstein Fedøy, M.Sc. Brannsikkerhet (Leder og ansvarlig for Slukkeinstallasjoner)

· Gunnhild Henriksen Leere, M.Sc. Integrert bygningsteknologi (Brannsikkerhet)

· Geir Drangsholt, M.Sc. Bygg- og konstruksjon (Ledesystem) Jarl Tonning, (Brannalarmanlegg)

Målgruppen er rådgivere og ingeniører brann, arkitekter, ansvarlige søkere, innkjøps- og anbudsansvarlige, statelige-, fylkes- og kommunale organisasjoner og bygningseiere og entreprenører. I de siste årene har det kommet flere lov- og forskriftsendringer og andre hendelser, som har stor betydning for hvordan man forstår de rådgiveres rolle og hva som skal vektlegges i arbeidet som rådgiver.

- Flere organisasjoner ønsker å få denne presentert til sine medlemmer, sier Arnstein Fedøy som er styremedlem i BFO.

- Først ut er Norsk Kommunalteknisk Forening på deres Tromsøkonferanse i midten av februar, sier Fedøy.

Les veiledningen her!

Powered by Labrador CMS