Inngår forlik om Larvik bibliotek

Etter runder i retten der uenigheten har stått om avkortning av forsikringssummen etter brannen i Larvik bibliotek, betaler KLP Skadeforsikring nå kommunen 50 millioner kroner som erstatningsoppgjør etter brannen.

Publisert Sist oppdatert

Natt til 16. november 2019 spredte en brann seg til Larvik bibliotek, etter at en mann hadde tent på søppel i en container ved siden av. Biblioteket fikk store skader, og forsikringsselskapet KLP Skadeforsikring og Larvik kommune møttes etterhvert i retten, der striden sto om avkortning av forsikringssummen etter brannen.

Brennaktuelt skrev tidligere en sak om at Larvik kommune tapte rettssaken mot KLP bibliotek. I dommen som forelå fra Larvik tingrett fikk KLP fullt medhold i saken. (https://www.brennaktuelt.no/bibliotekbrann-biblioteksbrann-brann/dommen-etter-bibliotekbrann-svir-for-larvik-kommune/108755).

Larvik kommune og KLP Skadeforsikring, som eies av kommune- og helse-Norges pensjonsselskap KLP, har nå inngått rettsforlik i saken om erstatning etter brannen. Det betyr at det ikke blir noen ankerunde i domstolene neste år.

Avtalen innebærer at KLP Skadeforsikring betaler Larvik kommune 50 millioner kroner som erstatningsoppgjør etter bibliotekbrannen. Summen kommer i tillegg til 5,6 millioner kroner som allerede er utbetalt kommunen.

– Dette er selvsagt en trist sak for alle som er berørt. Derfor er vi i KLP Skadeforsikring glad for at vi kunne komme til enighet med kommunen om å sette en strek for skadesaken utenfor domstolene. Vi er fornøyde med å finne frem til et oppgjør som begge parter er tilfreds med, sier administrerende direktør Tore Tenold i KLP Skadeforsikring.

– Som ordfører er jeg glad for at vi nå har kommet fram til en omforent løsning med KLP i tråd med det som var Formannskapets ønske. Dette vil spare begge parter for tid og penger. Jeg vil nå be kommunedirektøren om en sak for politisk behandling med en anbefaling om hva vi gjør vedrørende et fremtidig bibliotek, sier Larviks ordfører Erik Bringedal.

Powered by Labrador CMS