Bygger nytt parkeringshus etter bilbrannen på Stavanger flyplass

To år etter at 1.300 biler ble ødelagt i bilbrannen i parkeringshuset på flyplassen Stavanger Lufthavn Sola, er planen klar for oppbyggingen. Veidekke er tildelt kontrakten med å bygge et nytt p-hus som skal stå ferdig i 2023. Selskapet vil gjøre det til ett av Norges mest brannsikre parkeringshus

Publisert Sist oppdatert

Brannen som startet i en eldre dieselbil den 7. januar 2020 endte med at 1.300 biler ble ødelagt og hele parkeringshuset på Stavanger Lufthavn Sola måtte rives. Den omfattende brannen stoppet all flytrafikk ved flyplassen på grunn av den voldsomme røyken og at det brant rett ved terminalen. Det nærmeste hotellet ble også evakuert. Området rundt flyplassen ble bedt om å holde seg innendørs da røyken var skadelig blant annet på grunn av plaststoffer, drivstoff og batterier i bilene som brant. Brannen ble omtalt som den største bilbrannen i norsk historie.

Onsdag denne uken ble det kjent at Veidekke har vunnet kontrakten med bygge opp igjen et nytt parkeringshus på samme sted, og selskapet underskrev en formell kontrakt med Avinor. Prisen på kontrakten er på 360 millioner kroner.

- Veidekke er glade og stolte over å ha vunnet konkurransen om dette oppdraget der vi ble vurdert som best både på pris og kvalitet. Vi takker så mye for tilliten, og gleder oss til å gjennomføre prosjektet sammen med Avinor og Veidekkes datterselskap Block Berge Bygg, sier distriktsleder Frode Friestad i Veidekke Bygg Stavanger.

Det nye parkeringshuset får 65.000 kvadratmeter grunnflate over fem etasjer og plass til cirka 2.300 biler, akkurat som det forrige bygget, skriver Veidekke i en pressemelding.

I motsetning til det gamle parkeringshuset blir det nye delt i to brannseksjoner og fullsprinklet, noe som vil gjøre det til ett av Norges mest brannsikre parkeringshus.

Det gamle parkeringshuset rives i disse dager, og Veidekke starter opp byggearbeidene i januar. Planlagt ferdigstillelse er mai 2023, med åpning i juni 2023.

Illustrasjon av det nye parkeringsanlegget på Stavanger flyplass.
Illustrasjon av det nye parkeringsanlegget på Stavanger flyplass.

Kilde: Veidekke/NTB

Powered by Labrador CMS