Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Bygningskollaps og 200 biler i brann i svensk garasjeanlegg

Rundt 200 biler sto natt til torsdag i brann i et garasjeanlegg i Märsta nord for Stockholm. Taket har kollapset, og det er ikke mulig å redde bygningen. Det forventes at det vil ta flere dager før anlegget er såpass nedkjølt at tekniske undersøkelser kan bli igangsatt.

Publisert Sist oppdatert

Rundt 200 biler sto natt til torsdag 26. august i brann i et garasjeanlegg i Märsta nord for Stockholm. Slukkingen vil ta mange timer.

Redningstjenesten fikk melding om røyk fra garasjen litt etter klokken 2 om natten.

– Det er som en smelteovn. Det brenner for fullt. Vi prøver så godt vi kan å slukke, men det er for varmt til at vi kan gå tett innpå, sa redningsleder Magnus Bengtsson ved 3-tiden.

Han sa at det er snakk om et parkeringsanlegg i to plan. Taket på anlegget har kollapset, og bygningen vil ikke være mulig å redde. Det er foreløpig ikke klart hvordan brannen startet.

Det er hørt enkelte smell og mindre eksplosjoner fra brannen, og det er kraftig røykutvikling. Røyken fra anlegget er synlig to mil unna. Røyken blåste over et boligområde i nærheten, og folk ble bedt om å lukke vinduer og dører og skru av ventilasjonsanlegg.

– All røyk er farlig, og med over hundre biler som brenner, er det klart at den ikke er bra for helsen, sa Bengtsson.

Til sammenligning var det en lignende dramatisk brann i parkeringsanlegget på Stavanger lufthavn Sola i fjor, der 400 biler gikk med i dragsuget. Brannen på Sola startet i en Opel Zafira parkert i første etasje i parkeringshuset, men det er usikkert hva som startet brannen i garasjeanlegget i Märsta.

Politi- og brannvesen vil ikke si noe om årsakene til brannen. De regner med at det vil ta tre til fire døgn før brannstedet er såpass nedkjølt at de kan starte tekniske undersøkelser. Bygget forventes å kollapse i løpet av torsdagen.

Kilde: NTB

Powered by Labrador CMS