Bilder av brannstedet.. Kilde: tvnwarszawa.pl

Storbrann i parkeringskjeller i Warszawa

Fredag 16. oktober opplevde også Warszawa en stor brann i et parkeringsanlegg i en kjeller i et boligkompleks. Rundt 50 biler gikk tapt i brannen. 90 brannmannskaper med 22 biler tilgjengelig jobbet med å prøve å få kontroll på brannen i flere timer. Bygningen må trolig rives på grunn av store skader i konstruksjonen.

Publisert Sist oppdatert

150 beboere ble evakuert ut, og ingen er rapportert skadet. Parkeringskjelleren var ikke sprinklet, og brannvesenet kunne derfor ikke gå inn i anlegget for å slokke før etter mange timer.

Brannen kom opp i så høye temperaturer at betongen i konstruksjonen smuldret opp, og derfor må trolig bygningskonstruksjonen rives. Deler av taket til parkeringskjelleren har falt ned.

På LinkedIn kommenterte flere polske branningeniører skadeomfanget. Parkeringskjelleren skal ha vært en delvis en åpen løsning. Etter hva Brennaktuelt.no erfarer gikk parkeringskjelleren under hele boligkomplekset som du kan se på skjermdumpen fra Google Maps. Men vi har ikke klart å bringe på det rene hvorvidt arealet var oppdelt i flere brannceller.

Skjermdump fra Google Maps som viser boligkomplekset.
Powered by Labrador CMS