Papp og isopor i taket årsak til lynrask brannspredning i boligblokken på Fjell

Boligblokken på Fjell i Drammen ble onsdag ettermiddag rammet av en kraftig brann. Etter over fem timer med intenst slokningsarbeid, fikk brannvesenet kontroll på brannen som startet på en terrasse i 9. etasje. Brannen spredte seg raskt i takkonstruksjonen som var fylt med papp og isopor.

Publisert Sist oppdatert

Det var ved 15.30-tiden onsdag at nødetatene fikk melding om brannen i Lauritz Hervigs vei på Fjell i Drammen. Politiet sier at brannen startet på en terrasse i 9. etasje og spredte seg raskt i takkonstruksjon fylt med papp og isopor. Først utpå kvelden onsdag hadde brannmannskapene fått kontroll på flammene. 175 personer ble evakuert i løpet av onsdag kveld.

På dette tidspunktet vet ikke politiet hva som var årsaken til brannen, men dette skal etterforskes videre.

– Vi vet bare at det startet på terrassen i niende etasje, og at brannen spredte seg raskt til takkonstruksjonen som gjorde at det begynte å brenne ganske raskt, sier politiets operasjonsleder Tommy Eriksen til Drammens Tidende torsdag morgen.

Utrygg fasade

Ingen ble skadd, men det er store materielle skader etter brannen. I løpet av natt til i dag falt store deler av fasaden ut. Politiet har gjennom natten holdt vakt ved den brannrammede boligblokken.

– I natt har vår jobb vært å passe på at ingen beveger seg innenfor området som ikke er regnet for å være trygt. Og også med tanke på at det er verdisaker til dem som bor her, og rett og slett passe på at det ikke kommer noen her og forsyner seg, sier politiførstebetjent Marius Fredriksen til DT.

- Det dreier seg om ganske store deler av fasaden, så her blir det stengt for både fotgjengere og biltrafikk fram til det har blitt gjort en vurdering på dagtid om når det kan åpnes igjen, sier han.

I alt 175 personer var onsdag kveld registrert som evakuerte, ifølge Drammens Tidende. Ingen av de evakuerte beboerne har fått flytte tilbake, opplyser politiet.

De evakuerte ble i forbindelse med brannen samlet på Fjell skole. Drammens kommune satte krisestab og ba folk som trengte hjelp til å finne et sted å bo, om å ta kontakt. Flere av dem ble kjørt til hoteller i regionen som hadde plass.

Drammen kommune har innkalt til en pressebrifing om brannen klokken 13 torsdag, hvor representanter fra politiet og brannvesenet også vil være til stede.

Kilde: NTB

Powered by Labrador CMS