Det brant kraftig i et boligbygg i sentrum av Longyearbyen på Svalbard natt til mandag.
Det brant kraftig i et boligbygg i sentrum av Longyearbyen på Svalbard natt til mandag.

Brannen i Longyearbyen - ber om bistand fra Kripos

Brannvesenet evakuerte 55 personer under brannen på Svalbard natt til mandag. Nå ber Sysselmesteren om teknisk bistand fra Kripos.

Publisert

Foreløpig er det ukjent hva som forårsaket brannen i Vei 228 i sentrum av Longyearbyen natt til mandag. Tolv leiligheter i boligkomplekset brant ned.

– Jeg kan bekrefte at vi har anmodet Kripos om teknisk bistand. Så avventer vi om vi også skal anmode om taktisk bistand, sier kommunikasjonsrådgiver Terje Carlsen hos Sysselmesteren til Svalbardposten.

Samtidig ber Sysselmesteren personer som har bilder eller videoopptak fra brannstedet i en tidlig fase, om å ta kontakt på vakttelefon 79 02 12 22.

– Vi ber også eventuelle vitner om å ta kontakt med oss på samme telefonnummer, sier sysselmesteroverbetjent Stein Olav Bredli.

55 evakuerte

Rundt 55 personer ble evakuert i forbindelse med brannen, både fra boligene der det brant, og nærliggende bygg.

– De ble sendt til Radisson-hotellet i byen, der lokalstyret opprettet evakueringssenter, sa Carlsen til NTB mandag morgen.

I 6.50-tiden hadde brannmannskapene kontroll over ilden i husrekken.

– Det er ikke fare for at brannen skal spre seg til bygninger i nærheten, opplyste Sysselmesteren i en pressemelding.

Ingen savnet

Meldingen om brannen kom klokka 3.31 natt til mandag. I en periode brant det kraftig på stedet. Ingen er meldt savnet, men en person fikk behandling for lettere røykskader.

Da nødetatene rykket ut, brant det i et leilighetsbygg med tolv boenheter.

Brannvesenet rykket ut med alt av mannskap og biler, inkludert brannvesenet fra flyplassen, meldte Svalbardposten.

Sysselmesteren på Svalbard er regjeringens øverste representant på øygruppen og har rolle både som politimester og statsforvalter. Administrativt er Sysselmesteren underlagt Justis- og beredskapsdepartementet, men utfører også oppgaver for en rekke andre departementer.

Kilde: NTB

Powered by Labrador CMS