Mistenkt etter boligblokkbrannen i Gøteborg funnet død

Fire personer ble alvorlig skadd, og over 20 personer ble brakt til sykehus som følge av en eksplosjon i en bygård sentralt i Göteborg natt til tirsdag 28.september. Svensk politi mistenker at eksplosjonen var en villet sprengning. En 55-åring ble etterlyst i saken, og han er nå funnet død.

Publisert

Eksplosjonen i boligblokken i Annedal i Göteborg forrige uke, utløste en større brann som var krevende å slå ned. Flere hundre beboere måtte evakueres etter eksplosjonen i den store boligblokka. Enkelte personer måtte hentes ned av brannmannskaper, og fire personer ble alvorlig skadd – tre kvinner i 60-, 70- og 80-årsalderen og en mann i 50-årsalderen. Selve bygningen fikk også store skader.

Ifølge politiet ble det innledet etterforskning om såkalt allmennfarlig ødeleggelse ganske umiddelbart, og en 55 år gammel mann ble siktet etter eksplosjonen. Den siktede bodde selv i blokken ifølge svenske medier. Svensk politi bekrefter i en pressemelding at mannen nå er funnet død i en elv i byen.

Redningstjeneste og politi var i dag på plass etter at de fikk et melding klokken 9.15 om at det var funnet en død person i vannet ved Stenpiren i Göteborg sentrum, skriver Aftonbladet.

– Det er bra at han er funnet, selv om vi hadde håpet at han skulle være i live. Nå fortsetter etterforskningen for å danne et klarere bilde av omstendighetene og årsaken til eksplosjonen, sier politisjef Anders Börjesson.

Bodde med moren

Mannen og moren hans skal ha delt en leilighet i blokka. De skal ha vært truet av utkastelse i flere måneder, et vedtak som skulle settes ut i livet samme dag som eksplosjonen, skriver NTB. Den nå avdøde mannen er siktet for grov allmennfarlig ødeleggelse og var etterlyst både nasjonalt i Sverige og internasjonalt.

Aftonbladet skrev i forrige uke at de hadde fått informasjon fra politiet om at det ikke var en vanlig bombe av dynamitt som forårsaket eksplosjonen. Hovedteorien er at det kan dreie seg om en blanding av forskjellige væsker, blant annet bensin, som ga stor sprengkraft.

– Vi tror at noe har eksplodert av ikke-naturlige årsaker, sier politiets pressetalsperson Thomas Fuxborg, til NTB.

Det kan innebære at eksplosjonen stammet fra noe som var plassert ved bygningen.

– Det gjenstår å se, men formodentlig kan det være tilfelle, sier Fuxborg.

Hele Sverige rammet

Statsminister Stefan Löfven sa i etterkant av hendelsen at den rammet hele Sverige.

– Jeg vil begynne med å henvende meg til de skadde og beboere i bygget, pårørende, alle ofre i forbindelse med den grusomme eksplosjonen i Annedal, og uttrykke min og regjeringens empati med de berørte, sier Löfven.

– Det rammer beboerne hardt, men også Göteborg og hele vårt land, sier han videre.

Innenriksminister Mikael Damberg sier han har vært i kontakt med berørte myndigheter om eksplosjonen.

Kilde: NTB

Powered by Labrador CMS