Alle beboerne er gjort rede for etter at det brøt ut brann i en boligblokk i Mo i Rana torsdag kveld. Foto:
Alle beboerne er gjort rede for etter at det brøt ut brann i en boligblokk i Mo i Rana torsdag kveld. Foto:

Seks leiligheter totalskadd i brann i Mo i Rana

Det brant torsdag kveld i en boligblokk i Mo i Rana. 24 leiligheter er berørt, seks av dem er totalskadd, men ingen personer kom til skade. Brannmannskapene driver forrtsatt med etterslukking fredag formiddag, og har overvåket brannen hele natten.

Publisert Sist oppdatert

– Det er en boligblokk på tre etasjer som brenner. Tilknyttet annen blokk i begge ender. Per nå er det ikke kontroll. Oppdateres når vi vet mer, skrev politiet i Nordland på Twitter i går kveld.

Rundt midnatt brant det fortsatt i loft og tak, men det var ingen fare for spredning videre.

Politiets innsatsleder Remi Anbakk sier til Rana Blad at det er snakk om seks leiligheter som er totalskadd, mens 24 leiligheter er berørt. Brannmannskapene jobbet lenge med å gjennomsøke leilighetene etter folk.

– Seks leiligheter er så godt som utbrent, sier Anbakk til NRK.

Fortsatt etterslokking fredag formiddag

Litt før klokka 8 fredag morgen sier vaktkommandør Kim Bjørna i Nordland 110-sentral at det fremdeles er brannmannskap på stedet.

– Vi har vært der i hele natt for å drive med etterslukking. Senest for en halv time tiden spylte de vann, sier han til NTB.

Mannskapet vil bli værende på stedet utover dagen. Vaktkommandøren opplyser at beboerne i blokken ikke kan returnere til leilighetene ennå.

Det skal tas en ny vurdering fredag formiddag. Det er ikke meldt om skadde i forbindelse med brannen, og politiet har startet etterforskning.

Hunder oppdaget brannen

VG skriver at Norske redningshunder avdeling Rana var rett i nærheten og oppdaget brannen.

– Vi trente med ekvipasjer. Det var det siste ekvipasjen som var under søk da vi merket at det luktet noe, fortalte Nan-Kristin Mikalsen Anspach ved norske redningshunder til VG.

– Vi synes det luktet fyrverkeri, sier hun, men legger til at da de snur seg oppdager de at det brenner i blokken.

Først varslet de brannvesenet, før de startet evakuering av beboerne.

Ble slått katastrofealarm

Sykehuset i Mo i Rana slo katastrofealarm, dette for å være i beredskap. Ingen personer kom til skade som følge av brannen.

Innsatsleder ved Rana brann og redning, Kjell Espen Storhaug, sier til Vg at:

– Innsatsen til beboerne er kjempeviktig for å berge liv. Det var nok avgjørende for at det gikk så bra som det gikk, med bare materielle skader, sier han.

Også innsatslederen beskriver brannen som dramatisk og i rask utvikling.

Selv om brannvesenet holder til bare noen hundre meter unna boligene, og selv oppdaget røyk før alarmen gikk, teller hvert sekund.

Kommunen arrangerer infomøte

Rana kommune skriver i en pressemelding at det i løpet av fredag vil blir arrangert et informasjonsmøte for beboerne, der kommunen, politiet, brannvesenet og boligutbyggeren Mobo deltar.

Kommunen tilbyr også bistand fra kommunens kriseteam, til beboerne som har behov for det.

Kilde: NTB, VG, Rana Blad

Powered by Labrador CMS