Brannvesenet drev lenge med etterslukking etter den voldsomme rekkehusbrannen i Slattum terrasse i Nittedal natt til 13. oktober. Åtte boenheter ble ødelagt i brannen. Det har vært mange store boligbranner rundt om i landet denne høsten.
Brannvesenet drev lenge med etterslukking etter den voldsomme rekkehusbrannen i Slattum terrasse i Nittedal natt til 13. oktober. Åtte boenheter ble ødelagt i brannen. Det har vært mange store boligbranner rundt om i landet denne høsten.

5 boligbranner på én uke

Den siste uken har det vært fem store (kjente) boligbranner ulike steder i landet. En person omkom i en boligbrann i Porsgrunn mandag. Én person er savnet etter nattens boligbrann i Høyanger i Sogn.

Publisert

En mann er ikke gjort rede for etter at et bolighus brant ned i Høyanger i Sogn i natt. Mannen er den eneste som er registrert på adressen, opplyser politiet. Politiet har ingen indikasjoner på at det har vært flere i boligen som brant.

– Vi kan ikke utelukke det helt, men har ingen opplysninger om det, sier operasjonsleder Tore André Brakstad i Vest politidistrikt.

Politiet varsler at boligen er fullstendig nedbrent. Det har ikke vært mulig å gjøre undersøkelser på åstedet. Det skal tas en ny vurdering på det i morgentimene i dag, opplyser NTB.

– Det er full overtenning, sa operasjonsleder Tore-André Brakstad da nødetatene var fremme på stedet sent onsdag kveld, til Bergens Tidende

Én person er ikke gjort rede for, opplyser han. Klokken 01.52 meldte Vest politidistrikt om store skader på bolighuset.

Torsdag morgen har brannvesen og politi fortsatt ikke kunnet undersøke huset, sier Brakstad.

– Vi frykter at han kan være der, uten at vi kan si det med sikkerhet. Kriminalteknikere skal undersøke huset når det er forsvarlig, sier han klokken 05.30.

Sivilforsvaret ble bedt om å bistå i slukningsarbeidet ettersom det en stund var fare for spredning til vegetasjon i terrenget.

Politiet ble varslet om brannen klokka 23.02. 

Brann i boligbygg i Moss

Politiet har kontroll på brannen som brøt ut i et boligbygg i Moss onsdag 8. november. Én person ble lettere skadd i brannen.

Det ble sett åpne flammer fra minst to av boenhetene i bygget, men politiet melder ved 6.45-tiden om kontroll.

– Det skal være kontroll på brannen. Én person er lettere skadd. Tas hånd om av helse, skriver Øst politidistrikt på X.

Politiet fikk melding om brannen klokken 5.55, opplyste Moss Avis.

Mann døde etter brann i Porsgrunn

En mann i 80-årene ble bekreftet død etter en husbrann i Porsgrunn natt til mandag 6/11. Naboer forsøkte å redde mannen før nødetatene ankom.

De pårørende er varslet om dødsfallet, opplyste Sørøst politidistrikt på X samme dag.

Politiet fikk melding om brannen klokken 5.28 fra en innringer. Innsatsleder Sondre Dahl sa til Telemarksavisa at det var en nabo som meldte fra om brannen. Naboen hørte rop fra et hus og så at det var fullt av røyk i huset.

– De knuste ruta for å komme seg inn, samtidig som brann, ambulanse og politi kjørte til stedet, sier Dahl.

Naboene hadde trukket seg ut av huset på grunn av mye røyk før brannvesenet ankom stedet. Nødetatene var framme etter kort tid og fikk raskt kontroll på brannen, og de fikk mannen ut av boligen, skriver NTB. 

Politiet skrev først at mannen fikk tilsyn av ambulanse, men livet sto ikke til å redde. Ifølge Dahl har det ikke vært en kraftig brann i huset, men det har brent rundt den omkomne.

Brann i rekkehus i Fredrikstad

Brannvesenet rykket ut til en brann i et rekkehus i Lisleby i Fredrikstad lørdag 4/11. Ingen personer ble skadd.

Øst politidistrikt meldte om brannen klokken 14.32 lørdag. Da var det pågående røykutvikling, og beboerne ble evakuert, opplyste NTB. Litt etter klokken 15 opplyste politiet at brannvesenet hadde kontroll på brannen, og at ingen var skadd.

Brann i enebolig i Bergen

15 personer ble evakuert etter at det begynte å brenne i en enebolig på Marmorneset i Bergen fredag kveld 3/11. Det var fare for spredning til nabohuset.

Politiet meldte om brannen klokken 21.30. Da var det full overtenning i boligen, og brannmannskapene var på stedet, skrev NTB. Beboerne i eneboligen og beboerne i nabohuset ble evakuert.

– Til sammen 15 personer er evakuert fra de to husene, samtlige er uskadd, skrev Vest politidistrikt på X /Twitter.

Like etter klokken 22 hadde brannmannskapene brannen under kontroll og ingen personer ble skadd, opplyste politiet.

Powered by Labrador CMS