13. oktober brant det også i et rekkehus i Slattum terrasse i Nittedal. Alle de åtte enhetene gikk med i den voldsomme brannen. Årsaken er fortsatt ukjent. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
13. oktober brant det også i et rekkehus i Slattum terrasse i Nittedal. Alle de åtte enhetene gikk med i den voldsomme brannen. Årsaken er fortsatt ukjent. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

20 personer evakuert i rekkehusbrann - elmoped kan være brannårsak

20 personer ble natt til søndag 16. oktober evakuert da det brant i et rekkehus på Tasta i Stavanger. Politiet mistenker at lading av en elmoped kan være brannårsak.

Publisert Sist oppdatert

Klokken 4.40 meldte brannvesenet at brannen er slukket. Det er ikke meldt om noen personskader, skriver NTB søndag morgen. 

Alle personene som bor i rekkehuset det brant i, ble etter kort tid gjort rede for. Brannen fant sted i Dusaviksvingen på Tasta.

Søndag formiddag sier politiet til Aftenbladet er de mistenker at brannen kan ha startet ved ladingen av en elektrisk moped til lading i carporten der brannen startet.

– Akkurat nå er vår hovedhypotese at brannen kan ha startet der. Men det er for tidlig å slå fast at dette er brannårsaken, sier Morten Vestbø, etterforskningsleder ved Felles straffesaksinntak (FSI) hos politiet, til avisen.

Beredskapsvakten til Stavanger kommune ble varslet og bistår med ivaretakelse av de evakuerte, skrev Sørvest politidistrikt på X/Twitter tidligere søndag.

Politiet fikk melding om brannen klokken 3.21.

Flere branner i elkjøretøy

Både Brannvernforeningen, forsikring og brann- og redningsetaten har den siste tiden gått ut med både advarsler og råd ift. lading av elkjøretøy inne, etter en rekke branner der det har tatt fyr i batteriene i disse. 

I slutten av juni i år ble også en forskningsrapport - «Rømning ved brann i litiumbatteri i elsparkesykkel» - publisert av RISE Fire Research. De har utarbeidet rapporten på oppdrag fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB). 

Powered by Labrador CMS