YouTube

Skyskraper i Kina fullstendig slukt av flammer

Den enorme brannen som slukte en skyskraper i den kinesiske byen Changsha fredag, huset et regionalt kontor for China Telecom. Opptak som ble lagt ut på sosiale medier, viste massive flammer som raste opp på siden av den 42 etasjer høye bygningen, røyken som veltet ut og kontorarbeidere som skyndtet seg å evakuere bygningen. Slike store branner er dessverre ikke helt uvanlig i Kina.

Publisert

Bilder lagt ut på sosiale medier viser brannmenn som siktet vannstråler mot den svarte fasaden til den 218 meter høye skyskraperen i et desperat forsøk på å slukke brannen.

Tykke skyer av svart røyk veltet ut av strukturen. En hel side av skyskraperen så ut til å være oppslukt av flammer på et tidspunkt. I en annen video kunne man se dusinvis av mennesker flykte fra stedet mens objekter i flammer regnet ned fra skyskraperens øvre etasjer.

Ifølge statlige medier ble bygningen ferdigstilt i år 2000 og er plassert i nærheten av en stor ringvei i byen Changsha, hovedstaden for 10 millioner mennesker i Hunan-provinsen, i det sentrale Kina. I en uttalelse rapportert av nyhetsbyrået AFP, bekreftet det statseide telekommunikasjonsselskapet China Telecom hendelsen, og sa at den var slukket "rundt 16:30 (lokal tid)".

Ingen personer er ennå bekreftet skadet, og kommunikasjonen er ikke avbrutt," sa en talsperson for selskapet fredag.

Ifølge ubekreftede meldinger er det malingen på utsiden av bygget som tok fyr. Men det er foreløpig ikke klart hva som forårsaket brannen.

Hyppige hendelser

Store branner er et ganske vanlig scenario i Kina, dessverre. Et annet eksempel er den store brannen på et enormt kjemisk anlegg i den kinesiske byen Shanghai i juni i år, der en person omkom.

Tabellen viser Kinas årlige brannstatus i de to tiårene fra 1999 til 2019. I Kinas brannstatistikk er de viktigste indikatorene for å måle alvorlighetsgraden av branner i en region eller periode antall branner, antall branndødsfall, antall brannskader og de fire indikatorene for direkte skade på eiendom, som gir en mer omfattende og systematisk respons på alvorlighetsgraden av branner.
Powered by Labrador CMS