Brannvesenet drev etterslukking av brannen i restaurant Festningen utover søndag morgen. Skadene etter brannen som startet om lørdagskvelden ble så store at bygningen ble totalskadd.
Foto: Beate Oma Dahle/NTB
Dårlig vedlikehold er trolig årsaken til at Festningen Restaurant brant
Det var trolig fett i et avtrekk over grillen – og dårlig vedlikehold – som førte til at Festningen Restaurant i Oslo ble totalskadd i en brann i vinter.
Avisa Oslo skriver at restauranten og selskapet som bygget og hadde service på ventilasjonsanlegget, har status som mistenkt i politiets etterforskning av brannen. Restauranten brant 4. februar i år.
– Atskillig tyder på at brannårsak skyldes antennelse av fett i avtrekk over grill, samt at dette har spredd seg som følge av mangelfullt vedlikehold og feil konstruksjon av avtrekket, sier politiadvokat Eric Lindset til AO.
Avisa Oslo har ikke fått kommentar fra Fursetgruppen, som står bak restauranten.
Viktig kulturminne
Den fredede Restaurant Festningen på Akershus festning i Oslo
ble totalskadd da den brant lørdag kveld den 4. februar i år. Bygningen ble bygget i
1836 og fredet i 2014, og er et viktig kulturminne.
Brannen fikk
raskt et voldsomt omfang og ødela det meste av bygget. Taket brant opp, og innsiden av bygget fikk omfattende skader.
Interiøret og innredningen hadde ikke verneverdi, mens den fredede fasaden og
murverket fikk mindre skader.
Først søndag morgen fikk brannvesenet slukket brannen.
Kilde: NTB, Avisa Oslo