Styreleder i DSB, Irene Lange Nordahl understreker at ny rektor får en helt sentral rolle i arbeidet med å etablere Brann- og redningsskolen fremover.
Styreleder i DSB, Irene Lange Nordahl understreker at ny rektor får en helt sentral rolle i arbeidet med å etablere Brann- og redningsskolen fremover.

Søker rektor til ny nasjonal brannutdanning

I 2024 åpner den nye Brann- og redningsskolen på Fjelldal. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap er nå på jakt etter en rektor, som vil få en unik mulighet til å være med på å bygge opp og forme en helt ny utdanning for fremtidens brann- og redningsvesen.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag 26. januar 2022 var det markering av byggestart for den nye brann- og redningsskolen i Tjeldsund kommune i Troms og Finnmark. Brann- og redningsskolen skal etter planen ta imot sine første studentene i 2024. Det er Statsbygg som er byggherre for utbygging og endring i infrastruktur.

Nå skal det ansettes rektor, som får en unik mulighet til å være med på å bygge opp en helt ny utdanning for fremtidens brann- og redningsvesen, skriver DSB i en pressemelding.

Skolen eies av Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) og har et eget styre som øverste ansvarlige styringsorgan. Rektor er skolens daglige leder med ansvar for den samlede faglige og administrative virksomheten ved Brann- og redningsskolen.

Fagskolen skal gi en yrkesrettet offentlig utdanning, som bygger på videregående skole eller tilsvarende kompetanse. Skolen skal utdanne personell med helhetsforståelse og breddekompetanse, klare for oppgaver innenfor beredskap, forebygging og nødalarmering i heltids brann- og redningsvesen.

Bidra til økt mangfold

– Med dette nye nasjonale utdanningssenteret, får vi et skikkelig kompetanseløft for brann og redning. Det skal også bidra til bredere rekruttering, og dermed økt mangfold, sier Elisabeth Aarsæther, direktør i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

– Rektoren får en helt sentral rolle i arbeidet med å etablere Brann- og redningsskolen som en helt ny, nasjonal utdanning. Kvaliteten på utdanningen får rett og slett betydning for befolkningens sikkerhet og trygghet i hverdagen. Derfor er dette en svært viktig og spennende stilling med store muligheter for den rette, sier styreleder Irene Lange Nordahl.

"DSB søker rektor til den nye Brann- og redningsskolen, som starter opp i 2024. Rektoren vil få en sjelden mulighet til være med på å bygge opp en helt ny utdanning for fremtidens brann- og redningsvesen i Norge. Vi søker en synlig og tydelig lagbygger med stort engasjement. Du bør kunne forene pedagogikk og samfunnssikkerhet, og motiveres av å jobbe mot det overordnede målet: Å sikre innbyggere over hele landet en trygg og sikker hverdag.", står det i stillingsutlysningen fra DSB.

Brann- og redningsskolen vil inneholde en toårig fagskole – en høyere yrkesfaglig utdanning for brann- rednings- og samfunnssikkerhetspersonell. Utdanningen, som skal ta imot 160 heltidsstudenter i året, kvalifiserer til heltidsstillinger i brannvesen, 110-sentraler og andre beredskapsstillinger. I tillegg blir det et kurssenter med om lag 2500 elever i året.

Les mer om etablering av Brann- og redningsskolen

Ledig stilling som rektor på Brann- og redningsskolen

Powered by Labrador CMS