Redaktør og podcastspeaker Eivind Holm Nøttveit er i godt gang med nye Branncast-episoder.
Redaktør og podcastspeaker Eivind Holm Nøttveit er i godt gang med nye Branncast-episoder.

Ny sesong med Branncast

Brann og rednings-podcasten Branncast nærmer seg sin tredje sesong. Branncast har blitt en viktig formidler samt talerør for brannbransjen. Hva skjer fremover? Finnes det mer å snakke om?

Publisert

Branncast er Norges første podcast som omhandler temaene brann og redning. Både fagpersonell og yrkesutøvere rundt om i landet blir intervjuet om ulike temaer, og podcasten blir stadig mer populær og står nå på startstreken til sin tredje sesong.

Sist Brennaktuelt intervjuet skaperen av podcasten, Eivind Holm Nøttveit poengterte han at det viktigste med en slik podcast er å gi flinke fagfolk en plattform og et talerør som gjør at de når ut til engasjerte lyttere.

Den største suksessfaktoren for brannvesenet er å samarbeide og spille hverandre gode.

- Brannfaget er utrolig stort og har en stor portefølje som blir bare større og større, sa han. Nå har Brennaktuelt tatt en ny prat med redaktør og podcast-speakeren.

- Hvordan har det gått siden forrige reportasje?

- Siden sist har vi kommet opp i 60 episoder som omhandler et stort spenn av ulike temaer som er relevante for brannyrket, forteller Holm Nøttveit.

- Likevel er faget så enormt at det fortsatt er mange spennende temaer som skal dekkes i kommende sesonger.

- I fjor produserte vi tre miniserier i samarbeid med Næringslivets Sikkerhetsorganisasjon, Brannmenn mot kreft og podcastverten Ole Kristian Andreassen fra akuttmedisinske podcasten "Du puster for fort", sier han videre.

Branncast-redaktøren anbefaler alle å lytte til den podcasten også. Episoder du kan høre fra forrige sesong handler blant annet om CBRNE, Kreftsaken i brannvesenet og relevante førstehjelpcaser som man kan risikere å møte på i brannyrket.

- Dette er temaer vi kommer til å fortsette å fordype oss i og lage mer av fremover, sier Holm Nøttveit.

- Hva kan lytterne forvente seg av nytt og spennende fremover?

- Det kommer flere miniserier med konkret og informativt innhold. Samtidig vil vi fortsette å spille inn episoder der vi snakker med mennesker som har vært på krevende oppdrag. Det ligger mye verdi i å høre om og lære av personer som har stått i en vanskelig situasjon. Forhåpentligvis kan dette bidra til at man blir mer bevisst eller gjør seg refleksjoner som kan komme godt med om man selv havner i en lignende situasjon i yrket, forteller Holm Nøttveit.

Han sier videre at det er store planer om å bygge videre og bredere rundt nettopp dét temaet.

En ny videosatsning

- Vi ønsker også å satse på video-podcast på Youtube. Dette er noe vi har tenkt på en stund, men endelig er vi klare til å ta steget.

- Vi håper at dette kan bidra til å demonstrere viktige ting i praksis, slik at budskapet og formidlingen blir enda mer tilgjengelig og lettere å forstå, forklarer han.

- Videre så ønsker vi å etablere flere samarbeid opp mot andre viktige aktører i bransjen. Den største suksessfaktoren for brannvesenet er å samarbeide og spille hverandre gode. Så dette er et viktig satsningsområde for oss.

- Det er for eksempel ønskelig å kunne bidra opp mot etableringen av Brann- og redningsskolen slik at skolen får den promoteringen og markedsføringen den fortjener. Så det håper vi at vi får til.

- Får bransjen mulighet til å påvirke hvilke temaer Branncast skal handel om?

- Vi har absolutt behov for innspill til nye episoder eller idéer til podcasten. Derfor er vi utrolig takknemlig for alle som skriver til oss, som kommer med forslag om episoder eller gir oss både gode og mindre gode tilbakemeldinger, sier redaktøren.

- Jeg oppfordrer derfor alle som har ønsker og idéer om å ta kontakt. Neste sesong lanseres i februar, og Branncast håper på enda flere følgere.

- Du kan følge Brennaktuelt eller Branncast på sosiale medier for å få med deg siste nytt og nye episoder, avslutter han.

Her kan du lese den forrige reportasjen om Branncast og arbeidet deres.

Powered by Labrador CMS