På bildet fra venstre: Eskild Larsen og Morten Ameln.
På bildet fra venstre: Eskild Larsen og Morten Ameln.

Eskild Larsen er ny administrerende direktør i Firesafe

Eskild Larsen overtar for Morten Ameln, som har vært eier og administrerende direktør i Firesafe gjennom 18 år. Larsen startet 5. september og kommer fra stillingen som CEO i C-Medical Group. Han har også tidligere erfaring fra byggenæringen gjennom lederstillinger i Mestergruppen.

Publisert Sist oppdatert

- Jeg har stor respekt for arbeidet som er gjort i Firesafe over så mange år. Firesafe har hatt en imponerende vekst og utvikling, sier Eskild Larsen, i en pressemelding fra Firesafe.

Larsen er utdannet siviløkonom samt MBA fra INSEAD. Han kommer fra stillingen som CEO i C-Medical Group, og var før det CEO i Stamina Group. Fra 2007 til 2014 var han i Ferd, der han de to siste årene var i Mestergruppen.

- Byggenæringen står for en vesentlig verdiskaping, og ikke minst har bransjen en viktig rolle for å nå klimamålene. Jeg gleder meg skikkelig til å komme i gang og bli en del av denne viktige næringen igjen, sier Eskild Larsen.

Ledende aktør

Firesafe ble etablert i 1981, og er i dag Nordens ledende aktør innen brannsikring, med virksomhet i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

Morten Ameln har vært administrerende direktør og eier siden 2004. Firesafe har gjennom disse årene mangedoblet omsetningen, og er nå etablert med 30 avdelingskontorer i de fire nordiske landene. Selskapet har også en unik tjeneste- og produktbredde, og har i dag 850 medarbeidere og omsatte i 2021 for 1,1 MRD NOK.

I juni 2022 solgte Ameln 60 % av selskapet til FSN Capital, et ledende nord-europeisk private equity-selskap. Morten Ameln vil fortsatt være involvert i Firesafe som styremedlem og han er også en betydelig eier av Firesafe. Sammen med FSN Capital har han store ambisjoner videre for Firesafe.

- Etter 18 år som leder for Firesafe er jeg glad for å overlevere stafettpinnen til Eskild, sier Morten Ameln.

- Vi har hatt en fantastisk utvikling i disse årene, men jeg tror det er helt riktig at nye krefter nå får ansvaret for å ta Firesafe videre til neste nivå. Jeg gleder meg til å bidra til Firesafes videre utvikling som styremedlem og ser frem til mange spennende år fremover med Firesafe, sier han.

- Firesafe en ambisiøs og ansvarlig aktør med et langsiktig blikk, bygget på sunne verdier, og det er med stor motivasjon og ydmykhet jeg ser frem til å lede selskapet videre, avslutter Eskild Larsen.

Om Firesafe:

Tjenesteområdene til selskapet omfatter brannteknisk rådgivning, entreprenørtjenester, samt installasjon, kontroll og service av branntekniske installasjoner. Selskapet utvikler også egne produkter innen brannsikring. Firesafe Energy er datterselskap med markedsområde offshore/marine. De siste årene har Firesafe vokst betydelig både gjennom oppkjøp og organisk vekst.

Powered by Labrador CMS