Fra venstre på bildet: Tore Kristoffersen, Kriss-Alexander Swahn, Ketil Ellefsen (FS), Kim A. Swahn, Harald Riis Nilsen (FS), Tobias Lie Larsen, Kjell-Arild Swahn, Ronny A. Andersen, Ketil Mangelrød (FS), Henrik Dyvik Løksli (FS).
Fra venstre på bildet: Tore Kristoffersen, Kriss-Alexander Swahn, Ketil Ellefsen (FS), Kim A. Swahn, Harald Riis Nilsen (FS), Tobias Lie Larsen, Kjell-Arild Swahn, Ronny A. Andersen, Ketil Mangelrød (FS), Henrik Dyvik Løksli (FS).

Firesafe styrker seg på brannalarm – kjøper Techlink

Firesafe styrker satsingen på brannalarm og tar over Sandefjordsbedriften Techlink. Techlink ble etablert i 1978 og tilbyr prosjektering, installasjon og kontroll av brannalarm og ledesystemer. Bedriften har i dag syv ansatte og oppdrag over hele Østlandet. Fusjonen trer i kraft fra våren og Techlink ser mange fordeler ved å bli en del av et større selskap. Firesafe ser at fusjonen i stor grad vil bidra positivt til bedriftens kompetanse.

Publisert

- Jeg startet opp for meg selv i 1978 og har holdt på noen år, sier daglig leder i Techlink, Kjell-Arild Swahn, i en pressemelding fra Firesafe.

- Vi ser mange fordeler av å komme inn i et litt større firma som kan tilby flere tjenester innenfor brann. Samtidig er det viktig at vi får tatt godt vare på ansatte og våre kunder fremover, fortsetter Swahn. Jeg har selv tenkt å fortsette i selskapet en stund til nå som Techlink blir en del av Firesafe, sier han.

- Brannalarm er et viktig område for Firesafe, og med overtagelsen av Techlink får vi med oss mye erfaring, kompetanse og gode kunderelasjoner, sier adm.dir. Morten Ameln i Firesafe.

- Vi ser mange synergier mellom Techlink og Firesafe, både på brannalarm og andre områder, som for eksempel automatiske slokkeanlegg, fortsetter Ameln.

- Hva var avgjørende for oppkjøp av Techlink? Mange selskaper driver med brannsikkerhetstjenester og brannalarmanlegg, så hvorfor akkurat dette selskapet?

- Vi ble kontaktet av Techlink i fjor høst og selskapet har kompetanse og kunderelasjoner som er interessante for oss, sier Ameln til Brennatuelt.

- Vi har også jobbet litt med dem tidligere, så vi kjente noe til dem fra før, fortsetter han. - I tillegg så vi vil nå samlokalisere vår avdeling i Larvik med Techlink i Sandefjord. Vi er interesserte i firmaer som kan tilføre oss kompetanse eller har en god markedsposisjon. I løpet av våren så fusjoneres Techlink inn i Firesafe, forklarer Firesafe-direktøren.

- Kommer Firesafe til å beholde de ansatte som er i selskapet i dag?

- Alle ansatte i Techlink blir med videre, forsikrer Ameln. - Techlink vil bli fusjonert inn i Firesafe i løpet av våren, og nåværende daglig leder Kjell-Arild Swahn, fortsetter som avdelingsleder etter dette, sier Ameln.

- Firesafe har gjort oppkjøp av flere selskaper den siste tiden, (Bl.a. Total Brannsikring i oktober i fjor) – hvor store skal dere bli?

- Firesafe har ambisjoner om å bli det ledende firmaet innen brannsikring i Norden. Innen 2025 er målet å doble nåværende omsetning. Firesafe omsetter i dag for ca 1,1 mrd kr og kontorer i rundt 30 steder i Norden. Vi fokuserer på å ha en bred faglig kompetanse innen brann. Vårt mål er å være det ledende brannfaglige miljøet i Norden, avslutter direktøren.

Om bedriftene:

Techlink AS i Sandefjord har mer enn 40 års erfaring med installasjon og service av brannalarm og ledesystemer. Bedriften har syv ansatte og en omsetning på 10 millioner kroner. Firesafe AS er ledende innen brannsikring i Norden med en omsetning på ca 1,1 milliard kroner. Selskapet har 800 ansatte kontorer i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

Powered by Labrador CMS