Både sjiraffer og neshorn ble trygt evakuerte under brannen.
Både sjiraffer og neshorn ble trygt evakuerte under brannen.

Kraftig brann i København Zoo - skadeomfang ukjent

Sjiraffer og neshorn ble mandag morgen reddet ut fra en brann i dyrehagen i København. Brannen i Zoologisk Have på Frederiksberg ble raskt oppdaget, men det er fortsatt uvisst om noen dyr er skadd.

Publisert

Brannvesenet ble tidlig på morgenen mandag tilkalt til en kraftig brann i Zoologisk Have på Frederiksberg. Roskildeveien ble stengt i begge retninger.

Brannen oppsto i sjiraffstallen, som ligger rett overfor hovedinngangen, bekrefter Zoo Copenhagens pressesjef Jacob Munkholm Hoeck overfor B.T.

- Flere dyr er evakuert, sier han.

- Vi har en veterinær på vakt som bor i en tjenestebolig i dyreparken, så vi var i nærheten og fikk raskt evakuert sjiraffer og neshorn ut til savannen, sier Munkholm Hoeck.

Verken sjiraffer eller neshorn er skadet i forbindelse med brannen, som skal ha oppstått i et teknisk rom rundt sjiraffboden. Men det var fortsatt uvisst om noen dyr er skadd.

Vet ikke skadeomfanget ennå

– Vi vet ikke ennå, men kan høre dyrelyder derfra. Vi vet ikke om lydene kommer fra selve brannstedet eller fra nabostallene, sa vaktleder ved Københavns politi Dyre Sønnicksen til Ritzau tidlig mandag morgen.

– Vi vet ikke om lydene kommer fra selve brannstedet eller fra noen av nabostallene. Det brenner ganske mye, la han til.

— Vi har noen vevere, en fugleart, som bor i låven, og de kan være rammet, sier pressevakten.

- Det er ikke slik at de ligger døde på gulvet, men de har tilsynelatende vært veldig, veldig stresset. Når det hele er over skal vi få en veterinær til å se på hvordan de har det og kanskje avlive dem hvis de er for stresset og lider, sier Jacob Munkholm Hoeck.

Den endelige brannårsaken er ikke fastslått, men det tyder på at brannen startet i enkelte tekniske installasjoner og at den ikke ble påsatt, skriver bt.dk.

Ifølge politiet skjer sluknings- og evakueringsarbeidet i tett samarbeid med ansatte fra København Zoo.

Munkholm Hoeck forventer at dyreparken åpner kl 09.00 som vanlig.

- Brannvesenet er her selvfølgelig fortsatt, men den største delen av dyreparken er helt uberørt, sier han.

Kilder: BT, NTB

Powered by Labrador CMS