Utbrent bil etter brann i parkeringshus.
Utbrent bil etter brann i parkeringshus.

Webinar om garasjeanleggbranner

Det er mange parkeringshus og garasjeanlegg i Norge, og det bygges stadig flere og større anlegg. Faren for brann vokser med antallet. Det er derfor stor sannsynlighet for at mange brannvesen i fremtiden må håndtere garasjeanleggbranner, med de utfordringene dette medfører. CTIF arrangerer nå et webinar om temaet.

Publisert

De fleste husker den voldsomme brannen i parkeringshuset på Stavanger Lufthavn på Sola i januar i fjor. Brannen startet i en dieselbil, og rundt 1600 biler ble berørt av brannen, og hundrevis av disse fullstendig kondemnert. Flere hundrevis av millioner kroner gikk bokstavelig talt opp i røyk.

I november i fjor kunne beboere og publikum bevitne nok en brann i et garasjeanlegg. Denne gangen en store brann under to boligblokker i Kongsberg. 92 beboere ble evakuert, og også her gikk store verdier tapt. Det store antallet parkeringshus og garasjeanlegg i landet, og den stadige utbyggingen av disse, øker sannsynligheten for at lignende ulykker som disse to, vil forekomme i fremtiden.

Brannmannskapet jobber iherdig med å slukke boligblokksbrannen i Kongsberg i november.
Brannmannskapet jobber iherdig med å slukke boligblokksbrannen i Kongsberg i november.
Kraftig røykutvikling i brannen i Kongsberg.
Kraftig røykutvikling i brannen i Kongsberg.

Å håndtere denne type utfordrende branner vil nok brannvesen dessverre måtte mestre flere ganger i fremtiden. Derfor arrangerer CTIF (International Association of fire and rescueservice) webinaret "Brann i parkeringshus/garasjeanlegg" den 11. februar. Målet er å gi brannkorps og andre, god erfaringslæring ved gjennomgang av de to store garasjeannleggbrannene på Sola og i Kongsberg.

Bilde fra brannen på Sola flyplass.
Bilde fra brannen på Sola flyplass.

Webinar med erfaringsdeling

Nils Erik Haagenrud, Brannsjef i Rogaland brann og redning, vil dele av egne opplevelser og erfaringer fra brannen på flyplassen. Rune Toverud som er Avdelingsleder beredskap i Kongsberg brann og redning, vil snakke om brannen i Kongsberg. Begge foredragsholdere vil ha stort fokus på suksessfaktorer og læringsområder ved hendelsene, og vil snakke om hendelser som er relevante for alle brannvesen i Norge.

Les mer og meld deg på her:

http://www.ctif.no/ctif-seminarer/

Ønsker tilbakemelding

NBLF (Norsk brannbefals Landsforening) ber også om tilbakemelding på temaer/hendelser som bransjen ønsker å vite mer om. Gjennom CTIF International er det mulighet til å innhente forelesere som kan fortelle om erfaringer fra hendelser i andre land. Vi har et stort Gjennom CTIF er kontaktnettet stort, så her er det mange muligheter for interessante temaer, skriver de på sin egen hjemmeside. Mer informasjon på CTIF.org.

Powered by Labrador CMS