God sommer! Med fakta og statistikk rundt brann i Europa

Nå i juli står sommerferie på programmet for de fleste. Vi ser alle for oss noen avslappende uker, fylt med fine opplevelser, som videre blir til gode sommerminner. Men så er det slik at alt ikke alltid blir som forventet. Trafikkulykker, brann og andre hendelser som aldri burde skje, tar ikke sommerferie. Derfor er det viktig å være litt i forkant av begivenhetene. Fire Safe Europe har laget en liten ”Know your facts” rundt brann, som angår hele Europa. Noe å lese på stranden eller i campingstolen?

Publisert Sist oppdatert

2020 og 2021 har til nå vært to spesielle år, over hele verden. Forhåpentligvis vil den intensive vaksineringen av befolkningen her og andre steder, føre til at samfunnet kan åpnes mer, og at vi igjen kan dra dit vi vil, uten begrensninger. Mange har følt på at ferieturer til utlandet spesielt i sommerferien, har vært et savn. På den annen side er det mange som har blitt bedre kjent med landet sitt, og alt det fantastiske Norge har å by på. Men selv om ”hele Norge” nå tar sommerferie, og vi skal slappe av, roe skuldrene, la bekymringene ligge og bare nyte, så er det likefullt ting som brenner.

Vi griller mer om sommeren, og både gassgrill, kullgrill og engangsgrill kan øke sjansen for brann, om ikke man tar visse forholdsregler. Det er bålforbud, men ikke alle er bevisst dette, eller de velger å utvise eget skjønn på området. Det er fulle campingplasser, med spikertelt tett i tett, og kanskje noen propanbrennere her og der, gass som oppbevares, mer stearinlys om kveldene og andre brannfarer. Sommer og sol gjør at mange tar mer enn én kald pils i varmen, og et høyere inntak av alkohol sløver som alle vet, sansene.

Nå skal ikke dette være en moralpreken, men ha gjerne i bakhodet at bevisstheten rundt brannvern og brannfeller ikke bør ta sommerferie.

Og trenger du litt god og informativ lesing der du er, om det er på stranden eller i hytteveggen, så kan det anbefales å lese gjennom Fire Safe Europe sine ”Know the facts” om brannsikkerhet, brannstatistikk og annen relevant informasjon vedrørende brann i hele Europa.


Brennaktuelt tar sommerferie, og ønsker med dette alle våre lesere en riktig god og brannsikker sommer!

Brannstatistikk for hver enkelt dag i hele Europa
Brannstatistikk for hver enkelt dag i hele Europa
Økonomiske konsekvenser av branner.
Økonomiske konsekvenser av branner.
Ulike miljøaspekter ved brann.
Ulike miljøaspekter ved brann.
Hvorfor brann er et EU-problem.
Hvorfor brann er et EU-problem.
Eksempler på utfordringer rundt brannsikkerhet over hele Europa.
Eksempler på utfordringer rundt brannsikkerhet over hele Europa.

Her kan du finne mer informasjon:

https://eufiresafety.community

https://firesafeeurope.eu

Kilde: Fire Safe Europe

Powered by Labrador CMS