Et bolighus og en låve i Skogbygda i Nes kommune brant ned etter at det brøt ut brann natt til torsdag. Én mann ble funnet omkommet.
Et bolighus og en låve i Skogbygda i Nes kommune brant ned etter at det brøt ut brann natt til torsdag. Én mann ble funnet omkommet.

Tre nye tilfeller av brann på kort tid

9. april skrev Brennaktuelt om de tre brannene som skjedde fra torsdag til fredag samme uke. I løpet av det knappe døgnet resulterte tre tragiske branner i en nedbrent skole, skader i et historisk trehus, samt at en lagerbygning fylt med historiske gjenstander brant ned til grunnen. Nå kan det se ut til at historien gjentar seg. I overkant av et døgn torsdag 15. april og natt til fredag 16. april rykket brannmannskap rundt i landet ut på to nye branner. Denne gangen en dødsbrann på en gård og en brann på en skole i Oslo. I tillegg ble en mann og en kvinne funnet med alvorlige brannskader natten før.

Publisert Sist oppdatert

En mann i 40-årene ble funnet død etter en kraftig gårdsbrann i Nes på Romerike grytidlig torsdag morgen 14. april. Et bolighus og en låve ble totalskadd og brant ned. Politiet omtalte først dødsfallet som mistenkelig, men etter ett par dagers undersøkelser gikk politiet ut med en melding om at ingenting tyder på at det har skjedd noe kriminelt.

Det var en nabo som meldte fra om brannen, da to bolighus og en låve sto i brann på gårdsbruket. Brannen var svært omfattende, og en av politiets hypoteser er derfor at det kan dreie seg om ildspåsettelse. Omstendighetene er fortsatt uklare, derfor blir brannen etterforsket som et mistenkelig dødsfall.

NTB skriver at av hensyn til etterforskningen er politiet sparsommelige med opplysninger i saken, både om hendelsesforløp og mulig brannårsak.

Politiet sa fredag 16. april at det er for tidlig å konkludere om det er noe som tyder på at avdøde har blitt utsatt for noe kriminelt, men Øst politidistrikt sier også at det er intet som per nå tyder på noen straffbare handlinger.

– Politiet kan på nåværende tidspunkt ikke gå ut med flere opplysninger. Vi etterforsker saken bredt opp mot hva som har skjedd, og vi er på et veldig tidlig tidspunkt i etterforskningen, sa jourhavende jurist Behreng Mirzei i Øst politidistrikt til Romerikes Blad.

Ingen andre personer er savnet etter brannen. Og det vil ifølge politiet bli gjennomført en rutinemessig obduksjon.

Brann på Ruseløkka skole

Nødetatene i arbeid under en brann på Ruseløkka skole i Oslo.
Nødetatene i arbeid under en brann på Ruseløkka skole i Oslo.

Det ble stor utrykning av nødetater etter melding om brann ved nye Ruseløkka skole i Oslo torsdag 15. april. Brannen viste seg å være i friluft og ble raskt slukket.

Oslo brann og redning opplyste på Twitter at de måtte slukke brann i noe isopor som lå under dekke av granitt.

Det ble meldt om store mengder svart røyk på stedet. Politiet evakuerte 19 arbeidere fra skolen, som er under bygging. Ingen av dem fikk i seg røyk, ifølge operasjonsleder Sven Christian Lie.

Det ble sperret av et større område rundt skolen, og folk ble bedt om å holde seg unna. Dette fordi det kunne være noen gassflasker i nærheten av brannstedet. Dette fikk politiet senere avkreftet, fortalte operasjonsleder Lie til NTB.

Klokka 14.56 skrev brannvesenet på Twitter at brannen var slukket.

Det ble først meldt om brann i en kjeller, men dette ble senere avkreftet.

– Det var en brann i friluft, uten konsekvenser for bygningsmassen på stedet, forteller Lie om brannen inne på skoleområdet.

To personer med alvorlige brannskader

Natt til torsdag 14. april ble mann og en kvinne fra bygda Orre i Klepp sendt til sykehus med til dels alvorlige brannskader i ansiktet og på kroppen. Det er fortsatt uklart hvordan de har fått skadene.

Sørvest politidistrikt fikk melding om saken rett etter klokka to natt til onsdag.

– Det dreier seg om to personer, en mann i 30-årene og en kvinne i 40-årene. Det var kvinnen selv som tok kontakt med politiet, fortalte operasjonsleder Victor Fenne-Jensen til NTB.

Mannen og kvinnen ble sendt til Stavanger universitetssjukehus (SUS) med til dels alvorlige brannskader i ansiktet og på kroppen.

Mannen ble siktet for kroppsskade kort tid etter hendelsen.

– Dette er basert på opplysninger han selv ga på åstedet etter hendelsen, sier jourhavende jurist Per Terje Brundtland i en pressemelding.

Det har ikke vært brann i boligen, og det foreligger ingen forklaring på hvordan de to har fått brannskadene. Begge ble kjørt til Stavanger universitetsykehus, og tilstanden til begge er alvorlig. Mannen ble etter hvert sendt videre til Haukeland universitetssykehus for behandling. Begge de involverte er kjent for politiet fra tidligere.

Powered by Labrador CMS