En mann prøver desperat å slukke en av de mange skogbrannnene som oppsto i løpet av én uke i juli, her på Rhodos som ligger på sørøstsiden av Hellas.
En mann prøver desperat å slukke en av de mange skogbrannnene som oppsto i løpet av én uke i juli, her på Rhodos som ligger på sørøstsiden av Hellas.

EU gir over 2 milliarder euro til katastroferammede Hellas

Hellas har gjennomgått to naturkatastrofer av historiske proporsjoner den siste måneden. EU lover Hellas mer enn 2 milliarder euro i økonomisk støtte i kjølvannet av de enorme skogbrannene og flommene som har herjet landet den siste tiden.

Publisert

– Aldri før har et så stort område blitt ødelagt av skogbranner. Deretter ødela flom store regioner i Hellas, sa EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen etter et møte med den greske statsministeren Kyriakos Mitsotakis i Strasbourg tirsdag.

Von der Leyen sa videre at 2,25 milliarder euro – tilsvarende 25,65 milliarder norske kroner – kan gjøres tilgjengelig på kort sikt og at mye av pengene kommer fra avsatte midler til utviklings- og landbruksprosjekter, hovedsakelig øremerket Hellas.

Mange av Hellas' viktigste jordbruksområder er fortsatt under vann etter forrige ukes kraftige uvær. 15 personer mistet livet, og store deler av landets hovedveier og jernbanenett er fortsatt stengt.

I sommer var landet i likhet med mye av Sør-Europa rammet av voldsomme skogbranner.

– Vi har den siste måneden gjennomgått to naturkatastrofer av historiske proporsjoner. Brannen i regionen Evros, nær grensen til Tyrkia, er den største brannen i Europas historie, sa Mitsotakis.

Kilde: NTB

Powered by Labrador CMS