Illustrasjonsfoto, by i Japan i 2008.
Illustrasjonsfoto, by i Japan i 2008.

Dødsstraff for mordbrann i Japan

En japansk mann er dømt til døden for å ha tent på en brann i et animasjonsstudio i 2019. 36 mennesker mistet livet. Under rettssaken innrømmet mannen å ha startet brannen, og sa selv at han gikk for langt.

Publisert Sist oppdatert

Brannen som raserte animasjonsstudioet i Kyoto, var den dødeligste forbrytelsen på mange tiår i Japan.

Shinji Aoba, som nå er 45, brøt seg inn i bygget, helte bensin utover gulvet i første etasje og tente på om morgenen 18. juli 2019. Det befant seg 74 mennesker inne i bygget da brannen startet. I tillegg til at 36 mennesker mistet livet, ble 30 skadet i brannen.  

Mange av dem som døde, var unge mennesker, inkludert en kvinne på 21 år. Flere av de døde ble funnet på en trapp opp til taket, noe som tydet på at de mistet livet mens de prøvde å komme seg unna, skriver NTB.

Innrømmet å ha tent på

– Jeg trodde ikke så mange mennesker skulle dø, og nå synes jeg at jeg gikk for langt, innrømmer den siktede 45-åringen, som selv møtte opp i retten i rullestol i rettssaken som ble avholdt i september i fjor.

Påtalemyndigheten sier at Aoba trodde at studioet stjal ideene hans, men under rettssaken innrømmet han at han gikk for langt. Han fikk selv store brannskader og lå i koma i flere uker etter brannen.

Den påsatte brannen er det verste massedrapet i Japan siden 2001, da en bygning i Tokyo ble påtent og hvor 44 mennesker omkom, i følge CNN.

Les mer om brannen her.

Powered by Labrador CMS