Illustrasjonsbilde
Illustrasjonsbilde

Fem mål svidd av i gressbrann i Fitjar

En gressbrann i Fitjar kommune i Vestland endte med at fem mål ble svidd av søndag kveld. Politiet mistenker tre mindreårige for å stå bak. Det var store gressbranner flere steder i Sør-Norge lørdag. I Bjerkreim i Rogaland var det to branner der en hytte brant ned, og en fjøsbrann der totalt elleve dyr; ti kalver og en ku gikk tapt i brannen.

Publisert

– Både politiet og brannvesenet er nå ferdige på stedet. Tre jenter i alderen 12 til 15 år mistenkes for å ha startet brannen. Politiet har vært i kontakt med jentene og deres foresatte. Jentene erkjenner ikke forholdet. Sak opprettes, opplyser Sørvest politidistrikt på Twitter.

Politiet fikk melding om gressbrannen i området Nordresjøvegen klokka 18.45. Brannen beveget seg mot naust og hytter i Vestbøvika, men det var ifølge politiet ikke stor fare for disse bygningene. En times tid senere var brannen under kontroll.

Noen ungdommer ble sett løpende fra stedet, og politiet brukte ressurser på å finne dem for å oppklare om de hadde noe med brannen å gjøre. Etter hvert kom de i kontakt med de tre jentene.

Ifølge brannmannskapene på stedet var det tre arnesteder. To av disse ble slukket av naboer, mens det tredje ble slukket av brannmannskaper.

Potensialet var stort for at brannen ville spre seg med den sterke vinden i området, ifølge politiet.

Gressbranner, brann på et jorde og fjøsbrann

Det var store gressbranner flere steder i Sør-Norge lørdag. I Bjerkreim i Rogaland brant en hytte ned, og flere andre hytter sto i fare for å gjøre det samme.

Dette var en av to branner i Bjerkreim kommune i Rogaland lørdag. Gressbrannen oppsto i nærheten av et hyttefelt i Lauperaksvegen like ved Kjørrvatnet lørdag ettermiddag. En hytte brant ned, og det var en stund fare for at brannen kunne spre seg til andre hytter i nærheten.

Ifølge politiet startet brannen ved at noen brente hageavfall eller lignende i et oljefat.

I den andre brannen i Bjerkreim lørdag døde totalt elleve dyr; ti kalver og en ku, i en fjøsbrann. Ingen personer befant seg i fjøset da det begynte å brenne. Ifølge NRK var det totalt 140 dyr i driftsbygningen.

Det er ikke kun i Bjerkreim at det har oppstått gressbrann lørdag. Nødetatene i Seljord, Noresund, samt på Karmøy har også slukket gressbranner på ettermiddagen lørdag.

I Seljord tok et hogstområde fyr. Ingen ble skadd i brannen og politiet fikk etter hvert kontroll. Brannårsaken er ukjent. Klokka 14.40 ble det samtidig meldt om en gressbrann på et jorde i Noresund. Brannen spredte seg til et vedskjul, ifølge Drammens Tidende.

Gressbrannen på Karmøy ble på sin side meldt slukket i 15-tiden, opplyser Sørvest politidistrikt. Totalt brant omkring 200 kvadratmeter gress og lyng opp i brannen. Brannårsaken er ukjent.

Kilde: NTB

Powered by Labrador CMS