Elsparkesykler blir forbudt i kollektivtrafikken i London

I det siste har det vært flere hendelser med privateide elsparkesykler som har tatt fyr under reise med bane, buss eller trikk, eller i Transport of London sine lokaler. TfL har derfor gjort undersøkelser for å få vurdert kjøretøyenes sikkerhet og deres egnethet for transport på TfL-transportnettverket. Som resultat av dette blir alle private el-sparkesykler nå forbudt i kollektivtrafikkens infrastruktur i London.

Publisert

En granskning som viser at elsparkesykler utgjør en brannfare, gjør at det ikke lenger blir tillatt med el-sparkesykler i offentlig transport i London.

Forrige måned brøt en el-sparkesykkel ut i brann på T-banestasjonen Parsons Green-stasjonen i London. En granskning har vist at defekte litiumbatterier utgjør en brannfare.

Transport for London (TfL) skriver i en pressemelding at en brann på et avsperret område som en buss eller på T-banen vil være svært farlig. Det vises også til at røyken fra en slik brann kan være giftig.

Forbudet gjelder foreløpig kun i London, og inkluderer alt av kollektivtilbud; T-banen, busser og trikker.

Lilli Matson, som er TfLs sikkerhetsjef har uttalt til Transport for London at:

- Vår primære bekymring er alltid sikkerheten til våre kunder og ansatte.

- Vi har vært ekstremt bekymret over de nylige hendelsene på våre offentlige transporttjenester, som involverte intense branner og betydelig røyk og skader. Vi har jobbet med London Fire Brigade for å finne ut hvordan vi skal håndtere problematikken rundt elsparkesykler, og etter en gjennomgang har vi besluttet å forby dem, sier Matson.

Hun poengterer også at reisende som prøver å ta en elsparkesykkel inn på en buss, bane eller trikk i London, vil bli nektet tilgang til stasjoner og lokaler, og ikke ha tillatelse til å bruke noen av tjenestene de tilbyr.

Kilde: NTB

Powered by Labrador CMS