Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto.

Skien kommune med råd til innbyggerne etter flere mistenkelige branner

Den siste tiden har det oppstått flere mistenkelige branner i Skien. Flere av brannene antas å være påsatt og politiet sjekker ut såkalte moduskandidater. Nå ber kommunen innbyggerne om å være føre var.

Publisert

Hele fem brannhendelser er for øyeblikket under etterforskning bare i Skien. Dette har nå fått kommunen til å gå ut med en advarsel til innbyggerne.

- Åpne avfallskonteinere, bygningsmaterialer eller rot og skrot i nærheten av husveggen bør flyttes, sier leder for forebyggende enhet i Skien brannvesen Katrine Ånestad til NRK.

Hun mener det er klart at det er minst én brannstifter i kommunen.

Etter spørsmål fra NRK om folk bør være bekymret, svarer Ånestad:

- Dette er ment som en vennlig henstilling i forhold til at ting kan skje. Har vi én eller flere brannstiftere i kommunen, så er det om og gjøre at vi gjør det så vrient for dem som mulig, sier hun til NRK.

Skien kommune har allerede en regel om at avfallsbeholderne skal stå minst ti meter fra kommunale bygg. Ånestad minner om at en rekke forsikringsselskaper også har regler for hvordan avfallsdunker skal plasseres, og at uheldig plassering kan få konsekvenser for et forsikringsoppgjør.

Skiensområdet heftig rammet

Torsdag forrige uke brant det kraftig i et legesenter på Gulset like utenfor Skien sentrum. Brannen kunne ses over store deler av Skien, og det tok brannvesenet lang tid å slukke brannen.

Vitner har forklart at de så flammer fra en søppelkasse på utsiden kort tid før brannen.

I slutten av oktober brant det kraftig i en bygård i Skien sentrum. Den samme bygården brant også 12. januar i år. Krimtekniske undersøkelser viste at brannen da startet to steder, og hypotesen var at brannen var påsatt.

Mandag denne uken ble en mann mistenkt for å ha tent på en tilhenger med søppel i Skien sentrum. Samme mann er mistenkt for brannen på Gulset, og for å ha tent på en skrothaug i Porsgrunn.

Kilde: NTB

Powered by Labrador CMS