Store deler av gartneriet på Sem i Tønsberg gikk tapt under en brann tidlig mandag morgen. Det var en stund fare for spredning til en gasstank i nærheten.
Store deler av gartneriet på Sem i Tønsberg gikk tapt under en brann tidlig mandag morgen. Det var en stund fare for spredning til en gasstank i nærheten.

Store deler av gartneri brant ned i Vestfold: – Et flammehav

Store deler av et gartneri på Sem i Tønsberg gikk tapt under en brann tidlig mandag morgen. Vestfoldbanen var i en periode stengt som følge av brannen.

Publisert

– Store deler av bygningsmassen har gått tapt, og det foretas nå en kontrollert nedbrenning av deler av bygningsmassen, sier operasjonsleder Espen Reite i Sørøst politidistrikt til NTB mandag morgen.

Nødetatene fikk melding om brannen klokken 5.14 mandag morgen.

Kun en time senere hadde store deler av gartneriet gått med i brannen.

– På vei til stedet ser vi et flammehav, og det er i realiteten ikke noe vi kan gjøre bortsett fra å skjerme. Tre store drivhus er tapt, sier vakthavende brannsjef Tor-Atle Jakobsen i Vestfold interkommunale brannvesen på Twitter.

Tre drivhus brant

Det var i en periode kraftig røykutvikling, og røyken trakk mot Sem sentrum. Politiet ba derfor beboere i området om å lukke vinduene.

Reite sier at det kun er ett mindre drivhus som står igjen etter brannen, som ikke var direkte forbundet med de tre som har brent ned.

– Disse drivhusene er laget av akryl, så det brenner fort, sier han.

Det var også fare for at brannen kunne nå en større gasstank, og brannvesenet klarte også å kjøle ned en oljetank, som lå tettere på brannen.

– Tanken med fyringsolje kunne inneholde 5-10.000 liter, ifølge kjentmann på stedet. Vi er godt fornøyde med at vi klarte å skjerme den, sier brannmester Sven Erik Andersen.

Måtte stenge Vestfoldbanen

Ingen personer er savnet, og det er heller ikke meldt om personskade i forbindelse med brannen.

Vestfoldbanen, som går tett inntil gartneriet, var i en periode stengt for trafikk mellom Tønsberg og Stokke, men ble åpnet igjen i 6.10-tiden.

Kilde: NTB

Powered by Labrador CMS