Petter Aamot Vangstein tiltrer digitaliseringsdirektørstillingen hos Firesafe 9. august
Petter Aamot Vangstein tiltrer digitaliseringsdirektørstillingen hos Firesafe 9. august

Firesafe satser på ny direktør for digitalisering

Firesafe sitt store mål fram mot 2025 er å bli ledende i bransjen når det kommer til å utnytte eksisterende teknologiske løsninger og utvikle nye digitale tjenester. Petter Aamot Vangstein blir nå ansatt som ny direktør for digitalisering, og får utfordringen med å drive prosessen frem mot målet.

Publisert

- Firesafe har store mål fram mot 2025, og vi ønsker å bli ledende innen vår bransje til å utnytte teknologi og digitalisering til å forbedre eksisterende prosesser, og utvikle nye tjenester som gir merverdi til våre kunder, sier Morten Ameln, adm.dir i Firesafe i en pressemelding.

En del av denne planen er ansettelsen av Petter Aamot Vangstein, som direktør for digitalisering i Firesafe. 46-åringen kommer fra en stilling som Direktør i Skanska Digital og tiltrer stillingen i Firesafe 9. august i år.

Ameln sier at Firesafe har et betydelig potensial innen digitalisering, og at Aamot Vangstein får et helhetlig ansvar for å drive den utviklingen i Firesafe.

Gi kundene de beste løsningene

Selv sier Aamot Vangstein at Firesafe sine kunders forventningene til digitale tjenester nok vil øke i takt med den øvrige digitaliseringen i bransjen.

- Vi må søke å ligge i forkant av dette, sier han.

- Vi må sikre digitale tjenester som gir kundene de beste løsningene i kombinasjon med de øvrige tjenestene Firesafe leverer. I tillegg må vi også levere digitale tjenester som understøtter kundenes digitale strategi og forventninger, sier Aamot Vangstein.

- Firesafe er et firma med store ambisjoner og stort potensiale og hvor digitalisering vil være en vesentlig del av denne reisen. Det å få være en sentral del av dette motiverer meg stort, fortsetter den snart tiltredde digitaliseringsdirektøren.

- Jeg ser virkelig fram til å bli kjent med alle kollegene mine i Norge og i resten av Norden. Jeg har tro på at digitalisering er et tverrfaglig team-arbeid og gleder meg til å ta fatt på dette sammen med resten av mine kolleger.

- Historien viser at Firesafe har vilje og gjennomføringsevne til nå sine mål, avslutter han.

Petter Aamot Vangstein har en variert bakgrunn som Digitaliserings og IT Direktør i Skanska Norge, Sport Holding, Gresvig, REMA 1000 og fra ulike spesialiststillinger innen IT og teknologi fra Medicom, Acando og Coop Norge. Petter er utdannet innen informasjonsteknologi og ledelse, med gradene Master of Technolgy Management og Cand.scient. fra studier ved MIT Sloan School of Management, NTNU, Norges Handelshøyskole og Universitetet i Oslo. Han vil inngå i ledelsen i Firesafe Norge.

OM FIRESAFE

Firesafe har brannsikret Norge i 40 år, og er i dag ledende i markedet innen brannsikring av nybygg og eksisterende bygg. I 2021 omsatte de for 1 milliard NOK. Selskapets virksomhet består av bygningsmessig brannsikring, brannsikring av tunneler, brannsikring offshore, brannteknisk rådgivning, brannalarmtjenester, slokkeanlegg, kontroll og service av alle branntekniske installasjoner, samt salg av spesialprodukter innen brann. Firesafe har 800 ansatte i Norden med avdelinger i alle større byer i Norge samt datterselskap i Sverige, Danmark og Finland.

Powered by Labrador CMS