MF Helgøy fra den tiden den gikk i rute mellom Hanses og Stakkvik.
MF Helgøy fra den tiden den gikk i rute mellom Hanses og Stakkvik.

To branner i samme ferge er under etterforskning

Med en ukes mellomrom oppsto det to branner i fergen «MF Helgøy» i Nærøysund. – Det er for tidlig å konkludere med årsaken til noen av de to brannene, sier politiadvokat Kjetil Bruland Sørensen til Brennaktuelt.

Publisert Sist oppdatert

Politiadvokaten ved Trøndelag politidistrikt opplyser at det er gjennomført en rekke avhør og at det vurderes videre tekniske og taktiske etterforskningskritt.

- På det nåværende tidspunkt er det ingen som har status som mistenkt eller siktet, sier Bruland Sørensen.

Det var natt til torsdag 16. november at det begynte å brenne i den seksti meter lange fergen «MF Helgøy» som sto i en vedlikeholdshall på Moen Verft. Verftet ligger på Purkholmen på Ottersøya i Nærøysund kommune. Det brant på innsiden av fergen, blant annet i lugarene, og brannvesenet fryktet eksplosjon.

Mens brannen fortsatt var aktiv sa brannmester Gunnar Sundli ved 110-sentralen til NRK at det kunne være aktuelt å få skipet ut av hallen og ut i sjøen.

Brannsjef Kjell Roar Gravseth opplyser imidlertid til Brennaktuelt at dette ikke ble gjennomført.

- Fergebrannen ble slukket på tradisjonelt vis med vann inne i dokka, sier Gravseth.

Vi ønsker ikke å spekulere i årsaksforhold, men lar etterforskere gjøre denne jobben.

Rederidirektør Mariann Grønseth

Blusset opp igjen

En uke etter den første brannen, natt til 23. november, blusset brannen i MF Helgøy opp på nytt. Ifølge Ytringen.no skal det ha vært flammer i styrhuset. Politiet vil på dette tidspunkt ikke kommentere teorier til hvorfor det på nytt tok fyr i fergen.

MF Helgøy eies av konsernet Torghatten AS, og går i dag ikke i noen fast rute.

- Verftet hadde ansatte som jobbet om bord da den første brannen brøt ut. Det var disse som varslet nødetatene og øvrige om brannen, opplyser administrerende direktør Mariann Grønseth til Brennaktuelt.

Fergen skulle etter planen skulle starte i rute 825 i Øyrekka i Trøndelag fra 2. januar neste år.

- Videre skjebne for fergen er det for tidlig å si noe om, men vi vet at den er vesentlig skadet, og at den ikke er klar til oppstart på nyåret som planlagt.

Fartøyet befinner seg fortsatt på Moen verft

Rederidirektøren forteller at de mottok melding fra Moen Verft den 16. november om at MF Helgøy sto i brann inne i dokk på verftet.

- Deretter fikk vi på nytt melding om at brannen hadde blusset opp 23. november. Vi ønsker ikke å spekulere i årsaksforhold, men lar etterforskere gjøre denne jobben hvor vi selvsagt bistår der det er aktuelt, skriver Grønseth.

Hun legger til at rederiet først og fremst er svært lettet over at ingen personer ble skadet i noen av brannene.

Powered by Labrador CMS