Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde.

Tror låvebrann i Haugesund var påsatt

Det begynte å brenne kraftig i en låve i Haugesund natt til fredag. Nabobyggene ble evakuert grunnet stor spredningsfare. Brannmannskapene fikk kontroll på låvebrannnen i morgentimene, men det brenner fremdeles i bygningen. Politiet mistenker at brannen var påsatt.

Publisert

Sørvest politidistrikt opplyser på X (tidligere Twitter) klokken 04.28 at brannvesenet har søkt gjennom deler av bygget, men at man ikke kan søke gjennom resten fordi bygningen er ustabil.

Politiet har ikke opplysninger som tilsier at det er dyr eller mennesker i den brennende bygningen.

Fredag morgen sier operasjonsleder Dag Steinkopf i Sørvest politidistrikt at de mistenker at brannen var påsatt.

– Det var ikke påkoblet strøm til låven og den var heller ikke i bruk, sier han til NRK.

Nødetatene fikk beskjed om brannen klokken 03.23, og på grunn av vindforholdene var det fare for spredning til andre bygninger i nærheten. 

Politiet vekket beboerne i de nærliggende bygningene, men da brannmannskapene raskt fikk redusert gnistregnet fra brannen, slapp naboene å evakuere.

På grunn av den kraftige røykutviklingen ble nærliggende beboere imidlertid bedt om å holde vinduer og dører lukket og å stenge ventiler samt slå av ventilasjonsanlegg.

En av årsakene var at låven hadde asbestplater på bygget, noe som gjorde at brannvesenet fryktet røyken kunne være skadelig.

Kilde: NTB

Powered by Labrador CMS