Illustrasjonsbilde
Illustrasjonsbilde

Tente på museumslager -fikk samfunnsstraff

Mann slapp fengsel etter å ha tent på museumslager i Steinkjer. Den 38 år gamle mannen er i Trøndelag tingrett dømt til samfunnsstraff etter at han tente på et lagerbygg som tilhørte Egge museum.

Publisert

Lageret som inneholdt historiske gjenstander, gamle traktorer og landbruksutstyr, ble totalskadd i brannen i Steinkjer natt til 9. april i fjor.

Den nå 38 år gamle mannen meldte seg selv til politiet i januar i år.

Steinkjer-mannen forklarte i retten at han hadde drukket mellom 12 og 18 halvlitere øl før han tente på, ifølge rettsreferatet i Steinkjer-Avisa, som omtalte saken først.

Da mannen kom hjem etter å ha tent på, angret han seg og ringte brannvesenet og varslet om brannen, men han fortalte ikke at han hadde tent på. Først i januar i år tok han kontakt med politiet og meldte seg selv, heter det i dommen. På dette tidspunktet var saken henlagt av politiet.

I Trøndelag tingrett ble han dømt til 300 timer samfunnsstraff. Saken gikk som en tilståelsessak og mannen avga en uforbeholden tilståelse i retten.

På grunn av lang saksbehandlingstid, mannens tilståelse, samt det forhold at han er i en rehabiliteringssituasjon, landet retten på at samfunnsstraff var en riktig reaksjon. Retten la også vekt på at han ikke var kjent med hva som var lagret i bygget, og at ildspåsettelsen ikke var økonomisk motivert. Det var heller ikke fare for menneskeliv som følge av brannstiftelsen.

Kilde: NTB

Powered by Labrador CMS