Svensk redningstjeneste og politi på stedet ved brann i en større bygning og flere tilstøtende fløyer som inneholdt blant annet sykehjem i det sørlige sykehusområdet i Ängelholm.
Svensk redningstjeneste og politi på stedet ved brann i en større bygning og flere tilstøtende fløyer som inneholdt blant annet sykehjem i det sørlige sykehusområdet i Ängelholm.

To eldrehjem og førskole i full fyr i Ängelholm i Sverige

Det brøt ut en stor brann, natt til onsdag i to boenheter ved det sørlige sykehusområdet i Ängelholm i Skåne. Brannen har spredt seg til flere bygninger. En mann i 20-årene er allerede pågrepet, mistenkt for grov brannstiftelse.

Publisert

Brannen brøt ut i et boligkompleks på sykehusområdet i 0.30-tiden, og noen timer senere hadde den spredt seg til fem bygninger, skriver Aftonbladet. Brannen startet på et sykehjem der de måtte evakuere 40 personer, og den spredte seg deretter til et sykehjem ved siden av. En førskole er også herjet av brannen, melder Aftonbladet.

- Totalt er det ti bygg som er bygget sammen og fem av dem er i dag «brannrammet», sier Mattias Johansson ved redningstjenesten Skåne Nordväst, til Helsingborgs Dagblad. Noen er helt utbrent, vi jobber med å begrense brannen og det skal vi gjøre i flere timer til, sa han i natt.

Alle beboere og ansatte skal være ute, og det foreligger ingen opplysninger om at noen skal være skadd, opplyser politiet.

Mann pågrepet

En mann i 20-årsalderen er allerede pågrepet, mistenkt for å ha forårsaket brannen, som ifølge redningstjenesten skal ha startet i en sofa.

Brannmenn fra ti brannstasjoner jobber i de tidlige morgentimene med å begrense brannen. Like før klokken 05 onsdag morgen kom det informasjon om at en gravemaskin var beordret til å avgrense en bygning til det nærliggende sykehuset, melder Aftonbladet.

En viktig melding til publikum ble sendt ut fra Redningstjeneste, en såkalt VMA, klokken 04.23 til beboere innenfor én kilometer fra brannen.

- Innbyggere i området oppfordres til å holde seg innendørs og lukke dører, vinduer og ventilasjon på grunn av kraftig røyk, sier Glenn Borgkvist ved Redningstjenesten Skåne Nordväst, til SVT.

Powered by Labrador CMS