Illustrasjonsbilde
Illustrasjonsbilde

Ferge i brann i Trøndelag - utløste giftige gasser 

En ferge sto i brann i en vedlikeholdshall på Ottersøya natt til 16. november. Det pågikk vedlikeholdsarbeid, blant annet sveising, i båten da det begynte å brenne, men brannårsaken er foreløpig ikke kjent. Ifølge politiet sev det giftige gasser ut som følge av brannen.

Publisert Sist oppdatert

Det begynte å brenne i 0330-tiden den 16. november i en ferge som sto i en vedlikeholdshall på Ottersøya i Nærøysund kommune.

– Det brenner ordentlig i den båten, sa operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt Kamilla Engen til NTB.

Det er snakk om en ferge på 60 meter. Det pågikk vedlikeholdsarbeid, blant annet sveising, i båten da det begynte å brenne, men om dette har noen sammenheng med brannen, er ikke kjent.

Nødetatene rykket ut til stedet klokken 3.37 natt til torsdag. Ifølge operasjonslederen brenner det inne i fergen, blant annet i lugarene. Ved 4.30-tiden opplyste brannmannskapene at det ikke er spredningsfare, men at giftige gasser frigis som følge av brannen.

Eksplosjonsfare

Brannvesenet mener det kan være fare for eksplosjon.

– Det er flasker med acetylen og oksygen ombord i ferga, og da trakk vi ut røykdykkerne og driver med utvendig slukking, sier brannmester Gunnar Sundli ved 110-sentralen til NRK.

– Vi har mannskaper fra Rørvik og Kolvereid der ute nå. Vindretningen er sånn at det foreløpig ikke er snakk om evakuering av folk i nærheten, sier Sundli i 06.15-tida.

– Det er en fortløpende vurdering av spredningsfare ut fra vindretning, skriver Trøndelag politidistrikt på X.

Engen forteller at de skal forsøke å få skipet ut av hallen og ut i sjøen.

– Det er meningen at båter med slukkekanoner skal forsøke å slukke brannen. Slukkingen vil foregå i lang tid fremover, sier Engen til NTB.

Det er ikke meldt om personskader i forbindelse med brannen.

Powered by Labrador CMS