Foto fra Kyoto by. I dag blir Kyoto ansett som Japans uoffisielle kulturhovedstad da 60 % av Japans kulturarv ligger i dette området.
Foto fra Kyoto by. I dag blir Kyoto ansett som Japans uoffisielle kulturhovedstad da 60 % av Japans kulturarv ligger i dette området.

Mann innrømmet å ha startet dødsbrann på animestudio i Japan

En japansk mann som angivelig var sint for at ideene hans ble stjålet, har innrømmet at han startet dødsbrannen på et animestudio i Kyoto i 2019, der 36 mistet livet og ytterligere 30 mennesker ble skadet.

Publisert Sist oppdatert

– Det er riktig, det var jeg som gjorde det, sa Shinhi Aoba i retten i Kyoto tirsdag, ifølge det japanske nyhetsbyrået Jiji Press.

Dødsbrannen på Kyoto Animation i juli 2019 sjokkerte animeindustrien og dens fans i Japan og rundt om i verden. Totalt 36 mennesker mistet livet.

– Jeg trodde ikke så mange mennesker skulle dø, og nå synes jeg at jeg gikk for langt, innrømmer den siktede 45-åringen, som selv møtte opp i retten i rullestol.

Hevder utilregnelighet

Aobas advokater erklærte ham imidlertid ikke skyldig og hevder han var utilregnelig i gjerningstidspunktet.

Han døde nesten selv av brannskader han pådro seg i brannen, og står overfor fem siktelser, deriblant drap, drapsforsøk og brannstiftelse, ifølge lokale påtalemyndigheter. Lokale medier skriver at siktelsene ble tatt ut etter en psykiatrisk evaluering.

Aoba er anklaget for å ha brutt seg inn i animestudioet 18. juli 2019, helt bensin rundt i første etasje og tent på bygningen. Totalt skal det ha vært 74 personer i bygningen da brannen startet. Mange av dem som mistet livet i dødsbrannen, var unge ansatte. Over 30 andre ble skadd.

Motivet for hendelsen er uklart, men det har vært påstander om at Aoba anklaget filmstudioet for å stjele ideene hans, noe Kyoto Animation har benektet.

Den påsatte brannen er det verste massedrapet i Japan siden 2001, da en bygning i Tokyo ble påtent og hvor 44 mennesker omkom, skriver CNN.

Kilde: NTB, CNN

Powered by Labrador CMS