Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde.

Silo revnet på Romerike - melding om eksplosjon og personskader

En silo har i formiddag revnet ved en sementbedrift på Frogner på Romerike. Det meldes om personskader, men omfanget er ukjent. Nødetatene er på stedet.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge Øst 110-sentral har siloen revnet på grunn av overfylling.

- Personskader kjent, men ukjent skadegrad, opplyste Øst politidistrikt på Twitter.

De første meldingene gikk ut på at en eksplosjon hadde rammet siloen.

– Det meldes om en eksplosjon i en silo som tilhører en sementbedrift. Vi jobber med å avdekke innholdet og kapasiteten i siloen. Det er en hel vegg som har sprengt ut, og det er hull i en vegg, sa operasjonsleder Melissa Krag i Øst politidistrikt til VG.

– Alle i bygget er gjort rede for. Det er ikke snakk om farlig stoff. Årsak til smellet er trolig at siloen har vært overfylt. Siloen tilhører en bedrift som produserer sement, og sementpulveret som har vært inne i siloen dekker nå store deler av området, sier operasjonsleder Melissa Krag til VG.

To personer får helsehjelp og er fraktet ut av området. Den ene var dekket av sementpulver, mens den andre sto tett ved veggen som revnet. Sistnevnte var våken, men hadde ryggsmerter. Ingen av de to er kritisk skadd. Det er ikke meldt om fastklemte, men brannvesenet gjennomgår området med en kjentmann.

Siloen er én av 18 i området, og et tilhørende bygg er evakuert.

Siloen ligger i Tretjerndalsveien, opplyser politiet.

Kilde: NTB

Powered by Labrador CMS