Elotec tar med seg 30 års erfaring for å sikre og utvikle fremtidens landbruk.
Elotec tar med seg 30 års erfaring for å sikre og utvikle fremtidens landbruk.

Satser sterkere på smartteknologi for fremtidens landbruk

En brann i et fjøs med griser på Brøttum i Ringsaker kommune 19. august utviklet seg så fort at det var umulig å redde noen av de 300 dyrene. Tragiske branner som oppstår i landbruket skyldes ofte fraværende eller mangelfulle brannsikringstiltak. Elotec overtar nå GapitSmart AS sin portefølje i satsningen på sensorteknologi, og ønsker å utvikle flere muligheter for fremtidens smarte landbruk.

Publisert Sist oppdatert

I sin satsning på sensorteknologi overtar Elotec AS GapitSmart AS sin portefølje. Så fra 1. september eier Elotec alle eksisterende kundeavtaler, leverandøravtaler og varelager fra GapitSmart AS.

Dette betyr at eksisterende kunder av GapitSmart får videreført en trygg og god sikkerhetsløsning for el-skap i landbruket, i tillegg vil det gi nye muligheter for fremtidens smarte landbruk med Elotecs erfaring og produktportefølje.

Et felles mål

Elotec har i flere år jobbet med sensorteknologi for industri, næring og landbruk. Sammen med forsikringsbransjen satser de betydelig for å gi enda bedre og bærekraftige løsninger med sin sensorteknologi.

Tung satsning på gode løsninger gir større trygghet for brukerne med Elotec EloRa.

Elotecs sensorsystem EloRa er et helhetlig system for alle sensorer som sikrer bærekraft og effektiviserer driften.

Med produkter for temperaturovervåking av sikringsskap vet de allerede at flere store brannfarer er avverget. Med resten av sensorløsningen i EloRa- systemet lover Elotec at de skal ivareta både dyrvelferd, planter, bygninger og sørge for bedre marginer til brukerne.

Fornøyde parter

Vi har hatt en fin og ryddig prosess med GapitSmart med et felles ønske om å ivareta deres kundegruppe på en god måte. Styret i GapitSmart uttalte følgende:

«Vi er trygge på at Elotec vil videreføre og håndtere vår kundegruppe på best mulig måte»

Med vårt dyktige forhandlernettverk i hele Norge vil vi sammen sørge for trygge, bærekraftige og effektive bygg, skriver Elotec i en pressemelding.

Om Elotec AS:

  • Trøndersk teknologibedrift med fokusområde på samfunnsnyttighet gjennom alarm og overvåking

  • Hovedkontor Oppdal, avd.kontor i Trondheim, Tromsø, Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger.

  • Omsetning 2021: 200 MNOK

  • 85 ansatte

Elotec på serviceoppdrag i et industribygg med sin største eksportvare Elotec Aspect.
Elotec på serviceoppdrag i et industribygg med sin største eksportvare Elotec Aspect.
Powered by Labrador CMS