Flest menn som dør i brann

Nye tall fra DSB viser at 25 av de 30 som har omkommet i brann hittil i år er menn. Positivt er det imidlertid at antall omkomne i brann har gått kraftig nedover de siste ti årene. Faktisk er 21 menneskeliv årlig spart de siste ti årene sammenlignet med de foregående ti år.

Publisert Sist oppdatert

Tallene fra DSB viser at siden år 2000 har 1079 personer omkommet i brann her til lands. Menn har alltid toppet dødsbrannstatistikken, men aldri har forskjellen mellom menn og kvinner vært så stor som i år.

- Menn har dessverre toppet dødsbrannstatistikken i mange år, men aldri så voldsomt som i år, sier Cecilie Daae, direktør i DSB i en pressemelding.

210 menneskeliv spart

En positiv utvikling er det imidlertid at antall personer som i gjennomsnitt årlig har omkommet i brann i perioden fra 2010 til begynnelsen av desember 2019 er 43 sammenlignet med 64 årlig fra 2000 til 2009. Det er 21 menneskeliv spart hvert eneste år – i ti år.

- Lyspunktet i denne dystre statistikken er at jevnt over går antall brannomkomne ned. Ser vi på tallene for de siste 20 årene, går det heldigvis riktig vei, takket være et målrettet samarbeid mellom brann- og redningsvesenet, el-bransjen, forsikringsbransjen og myndighetene, sier Daae.

Powered by Labrador CMS