Christian Sesseng.
Christian Sesseng.

Christian Sesseng ny faglig leder for brann hos Erichsen & Horgen i Trondheim

Etter over 11 år som forsker ved RISE Fire Research, og de siste årene som forskningsleder, går Christian Sesseng over i ny jobb som faglig leder for brannrådgivning hos Erichsen & Horgen.

Publisert Sist oppdatert

- Det er vemodig å forlate RISE Fire Research som er inne i en veldig spennende fase med store forskningsprosjekter på gang og flere nye dyktige forskere på vei inn. Jeg har fått være med på mange faglig givende og inspirerende prosjekter, og det er mye av denne erfaringen som gjør at jeg nå har lyst til å jobbe mer med brannprosjektering, sier Christian Sesseng.

Han har blant annet deltatt i mange viktige evalueringsoppdrag etter større hendelser som blant annet brannen i parkeringshuset på Sola på vegne av Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap og Direktoratet for byggkvalitet. I tillegg har han gransket brannsikkerheten i ulike lekeland, og sett på utfordringer når det gjelder brannsikkerhet i mange andre typer bygg.

- Jeg gleder meg til å omsette teoretisk kunnskap i praksis, og tror det er en styrke at både rådgivningsbransjen og forskermiljøet i større grad drar nytte av den kunnskap og de erfaringer de begge besitter, sier Christian Sesseng.

- Brannteknikk er et viktig fagområde for oss i Erichsen & Horgen. Løsningene som velges skal være med å sikre at liv ikke går tapt, samtidig som de skal redusere samfunnsmessige og økonomiske konsekvenser ved brann. Det er også slik at vi rådgivere i økende grad utfordres på bruk av nye, alternative og til tider innovative løsninger, fremfor kun å forholde oss til preaksepterte ytelser. Vi er derfor svært fornøyde med at en erfaren og sterk fagperson som Christian ønsket å være med på Erichsen & Horgens videre satsing med å styrke vårt branntekniske fagmiljø. Nå som Christian er på plass, så gleder vi oss til å kombinere hans erfaringer og bedriftens samlede fagkompetanse til å videreutvikle og tilby branntekniske løsninger som kan skape enda større merverdi for både samfunn, kunder og samarbeidspartnere, sier Johan Hessedal, seksjonsleder for spesialfag hos Erichsen & Horgen i Trondheim.

Powered by Labrador CMS