30 år er gått siden 159 mennesker mistet livet ombord på Scandinavian Star.
30 år er gått siden 159 mennesker mistet livet ombord på Scandinavian Star.

Scandinavian Star: Danmark har ikke gitt opp å finne nye svar

30 år etter Scandinavian Star-katastrofen er det fortsatt mange som ønsker å komme til bunns i hva som egentlig skjedde. I går var det derfor høring om Scandinavian Star-saken i Folketingets rettsutvalg i Danmark.

Publisert Sist oppdatert

TV-serien som gikk tidligere i år på NRK avdekket ny informasjon om at blant annet forsikringssummen var kraftig forhøyet før båten la ut på sin siste seilas, og at dette kunne være et mulig motiv for brannen. Dette sporet ble aldri etterforsket.

I tillegg avdekket serien at heller ikke den siste granskningen i regi av Stortinget hadde vært i dialog med aktører innenfor forsikring som kunne ha gitt utfyllende informasjon om hva som var vanlig når det gjelder skipsforsikringer, og at man dermed gikk glipp av en mulighet til å kaste nytt lys over hva som egentlig lå bak ildspåsettelsen ombord for 30 år siden.

Oppmerksomheten rundt kritikken som kom frem i TV-serien gjorde at Rettsutvalget i Folketinget i Danmark vil sette saken på dagsorden igjen.

- Formålet med Rettsutvalgets høring er primært å gi medlemmene i Folketinget en orientering om Scandinavian Star-saken som grunnlag for den kommende debatten i Folketinget, skriver rettsutvalget i en pressemelding som er referert på nettsidene til dansk TV2 Nord.

Kilde og mer informasjon:

https://www.tv2nord.dk/nordjylland/forholdene-der-aldrig-blev-undersoegt-ny-hoering-i-sagen-om-aarhundredes-forbrydelse

Powered by Labrador CMS