Illustrasjonsbilde Philadelphia.
Illustrasjonsbilde Philadelphia.

Femåring sto bak dødsbrann i Philadelphia

Brannen som oppsto i en boligblokk i Philadelphia 5. januar, var den dødeligste brannen byen har hatt på minst hundre år, ifølge myndighetene. Etterforskere er nå sikre på at det var en fem år gammel gutt som satte fyr på et juletre, som utløste brannen der tolv personer døde.

Publisert

Fire voksne og åtte barn omkom i en brann i den amerikanske byen Philadelphia onsdag 5. januar i år. Etterforskerne er nesten sikre på at juletreet ble satt fyr på med en lighter like ved, og at en fem år gammel gutt var den eneste personen i bygningens andre etasje da brannen startet om morgenen 5. januar. Det opplyste brannmester Adam Thiel på en pressekonferanse tirsdag der han presenterte de foreløpige funnene fra etterforskningen.

Gutten og en annen person i hans families to etasjers leilighet var de eneste overlevende. Han har sagt til flere folk at han lekte med lighteren, ifølge en ransakingsordre. Teorien om at femåringen satte fyr på juletreet, ble først kjent i en ransakingssøknad som ble offentliggjort i forrige uke.

Alle de tolv som døde, var i bygningens tredje etasje. Ingen av de seks brannalarmene som ble funnet i bygningens boligområder, virket, ifølge Thiel.

Den tre etasjer høye mursteinsbygningen eies av Philadelphias offentlige boligmyndighet.

Kilde: NTB

Powered by Labrador CMS